Топ журналистът на вестник "Тема Спорт" - Желю Станков, даде прогнозите си за предстоящите мачове от Първа лига на България. Днес Левски приема Дунав от 20.00 часа на "Герена", а от 17.30 часа играят Нефтохимик и Берое.

Ето и всичките прогнози на Желю Станков

ЛЕВСКИ – ДУНАВ
Треньорът на Дунав пак хвърли ръкавицата – ако съдийството е наред, неговия тим няма да падне на „Герена“. Предизвикателството е налице. Фактите говорят, че когато Веско Великов се закани на именит съперник, Дунав не губи. Не само заради нахаканото му поведение, а най-вече заради играта на русенския тим ще изберем залог „голове в двете врати“. Коефициентът е по-висок от чистата единица, пък и откъдето и да го погледнем, букмейкърите леко подценяват Дунав, въпреки че двубоя се играе в София. В попадението на сметката на сините не се съмняваме, а футболистите на Веселин Великов правят по 2-3 чисти положения във всеки мач, независимо кой е съперник. Гол/Гол е с коефициент 1.95 и определено си струва инвестицията. Левски в защита е колеблив и на „Герена“ винаги допуска напрегнати ситуации пред вратата си.

ЧЕРНО МОРЕ – ЛОКОМОТИВ Пд
На пръв поглед това е много лесна единица, остава само да посегнеш и да си я вземеш. Локомотив Пловдив буквално е със статут на разбита команда, а в Черно море пък дисциплината бъка отвсякъде. Може би е най-добре да си изберем класиката под 2.5 гола. Коефицентът за малко попадения в Каварна е приличен – 1.63. Вероятно Локо Пловдив ще излезе с мисълта за „достойно представяне“, което включва неголяма загуба или такава в рамките на допустимото. 

ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ
Тук се спираме на същия залог като на „Герена“. Само, че разликата е в това, че не се съмняваме в попадение в актива на фаворита Лудогорец. Шампионите къде със засада, където по редовен начин, бележат попадения на всеки съперник и то по повече един. Въпросът е дали ЦСКА този път ще има късмет да вкара, че дори и да измъкне нещо като точков актив. Ясно е, че Лудогорец ще играе на максимум, за да направи кефа на собственика си, а горе-долу същото се отнася и за домакините. Очакваме отворен мач, този път без много накъсвания на играта и доста положения пред двамата вратари. Гол/Гол на „Армията“ е с коефициент 1.60.

НЕФТОХИМИК – БЕРОЕ
Спекулациите относно финансовото бъдеще на Нефтохимик не спират. Но това не пречи на футболистите на Христо Янев да играят на максимума на възможностите си. Нафтата заслужава доверие за залог за чиста единица, която е с доста прилична стойност. Берое все още не може да предизвика интерес към търсачите на изненади. 

СЛАВИЯ – БОТЕВ
Ботев си направи своето онзи ден в Стара Загора и сега може да чака спокойно реванша за купата с Верея. На практика класирането на финал е голямата цел за канарчетата до края на сезона. А от там да гонят и квота за Лига Европа. Очаква се пловдивчани да запазят част от основните си футболисти именно за ответния мач с Верея следващата седмица. А и без това Ботев не играе успешно в София срещу който и да е съперник. Славия напоследък се стабилизира и като игра и като резултати и едва ли ще пропусне възможността да спечели относително лесни три точки. При коефициент от над 2.00 сме длъжни да заложим смело за Славия. Вероятно ставката ще падне до началото на срещата.

ПИРИН – ЛОКОМОТИВ ГО
И тук ще потърсим по-голям коефициент от единицата. Гол/Гол е с коефициент 1.75, а над 2.5 гола – 1.62. Гостите с многото си чужденци са подценявани от съперниците си, но пък играят отворено и стигат до голови положения. Локо Горна не е от тимовете, които се затварят и чакат на грешки на съперника. Ясно е, че в Благоевград не се играе лесно, но пък домакините не обичат да оставят пространства, което малко противоречи на избора ни. Но в крайна сметка избираме по-голямата ставка за голове в двете врати.