Литекс приема Лудогорец в реванша от полуфиналите за Купата на България. Двубоят ще се играе от 18:00 часа на Градския стадион в Ловеч и е протоколен с оглед на резултата 4:0 в първия мач. Теньорът на шампионите Георги Дерменджиев, подобно на първия мач, ще заложи на голяма част от резервите. Титулярите ще получат почивка.
 
В понеделник (1 май, 20:00 часа) Лудогорец приема Черно море. Това ще е отлична възможност за останалите да покажат, че заслужават по-голямо доверие от специалиста. На вратата отново ще е юношата Даниел Наумов. Новоизлюпеният национал Александър Василев пак ще действа на левия бек. Отдясно ще е Лукас Саша.
 
В средата на терена до Кампаняро ще си партнира най-вероятно с Анисе. Възможно е Дерменджиев да заложи на още един юноша - Ивайло Климентов (19 г.), който все по-често попада в групата напоследък.
 
По крилата ще са Мисиджан отляво и Лукоки отдясно. Напред ще са бразилците Жоао Паоло и Жуниор Кишада. Румънецът Кешерю ще остане резерва в трети пореден двубой след първата среща с Литекс и дербито с червените миналата неделя.
 
Треньорският щаб на разградчани умува дали да даде първи минути на капитана Светослав Дяков. В последния мач с ЦСКА на "Армията" той за първи път бе в групата. Националът се контузи при разгрома с 5:0 над Локомотив Горна Оряховица на 12 март и пропусна световната квалификация с Холандия (25 март). Оттогава Дяков не е играл.
 
Любопитното е, че въпреки петте си титли до момента, Лудогорец има само два финала за Купата на България, като печели и двата. През 2012-а побеждава Локо Пловдив с 2:1 в Бургас, а две години по-късно, пак на "Лазур", надиграва с 1:0 Ботев Пловдив. Този сезон разградчани са се устремили към трети дубъл.