Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви пред Gol.bg, че няма нищо вярно в твърденията, че Светослав Дяков е обиждал на расова основа футболиста на Оборище Панагюрище Ели Маркес.
 

Бразилският играч на тима от Втора лига се оплака чрез медиите, че е бил обиждан тежко от капитана на "орлите" по време на мача между неговия тим и втория отбор на разградчани, който се игра вчера.

Дяков пък игра за дубъла на своя отбор. 

Както е известно, самият капитан на Лудогорец обяви чрез официалния сайт на тима си, че няма нищо вярно в приказките на ветерана от състава на гостите и така се защити от всички негови нападки.

Сега той получи логична подкрепа и от ръководните фактори на Лудогорец в лицето на Ангел Петричев. 

"Всичко това, което бе казано от Ели Маркес, е една пълна лъжа. Чух всичко, което си казаха двамата, и мога категорично да заявя, че Дяков не го е обиждал на расова основа. Това бе една нормална ситуация във футбола, в която двамата се сблъскаха и имаше и реплики, но в никакъв случай нямаше такива на расова основа", категоричен бе Петричев пред нашата медия.
 

"Има и официално изявление на нашия капитан в което той е казал позицията си. Ако имаше нещо вярно в тези твърдения на Ели Маркес, то тогава ние щяхме да вземем мерки, разбира се".

"Знаете, че строго осъждаме подобни прояви, но в случая няма такава".

"Ние сме клубът, който се слави с най-добра адаптация на бразилци и дори наши колеги в Европа ни питат как успяваме да направим това нещо. Дяков винаги ни е помагал в това отношение".

"Искам също така да припомня, че червеният картон срещу Локо Пловдив си го изкара, защото скочи да защити Марселиньо с кого са много добри приятели".

"В нашия отбор има много бразилски футболисти и Светослав е приятел с всички тях".