Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев джентълменски поздрави Ботев (Пд) за спечелената Купа на България. „Канарчетата” победиха шампиона с 2:1 на Националния стадион „Васил Левски” с голове на Омар Косоко и Антонио Вутов.
 

„Можем да съжаляваме само, но аз поздравявам Ботев със спечелената купа. Ние изиграхме един значително слаб мач, но в крайна сметка има и такива мачове, така че искам да поздравя и футболистите на Лудогорец за цялостната година, която изиграха. Доста хора сега ще излязат в почивка, това е. Можем само да съжаляваме, но във футбола е така, връщане назад няма. Имаше шансове, но в минало време. Резултатът е 2:1. Излязохме, доста концентрирани бяха футболистите, искаха да спечелят, но ние направихме доста грешки в защита и то целият отбор. Целият отбор направи грешки в защита. Ботев имаше няколко ситуации, в които трябваше да ни светне лампичката, но така е”, каза разочарованият Дерменджиев след финала пред „Диема”.

Той съжалява, че Лудогорец изпусна шанса да направи трети домашен дубъл след 2012 и 2014 година.

„Отборът можеше да направи дубъл след такова силно представяне като тази година. Само може да се съжалява, но нищо не може да се върне назад. Доста от футболистите ще бъдат в почивка. Програмата ни е готова отрано, знаем къде сме, знаем какви контроли ще играем. Ще се започне един нов полусезон, първо започваме квалификационна фаза за влизане в групите на Шампионска лига”, погледна и към бъдещето наставникът на разградчани.