Лудогорец започна евроучастието си с голяма издънка, след като загуби с 1:2 визитата на литовския Жалгирис и по този начин е на прага да отпадне срамно от турнира, ако не постигне победа на родна земя. 

Това стана при визитата на "орлите" в първата им среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Първото попадение падна в 18-ата минута и бе дело на Анисе, който изведе Лудогорец напред.

В 77-ат минута бившият футболист на ЦСКА Серж Нюаджи изравни за домакините и им върна надеждите, че ще могат да се борят за нещо по-сериозно на реванша. В 85-ата минута Куклис направи обрата в срещата пълен, след като получи асистенция именно от Нюаджи.

Домакините останаха с човек по-малко в 93-ата минута, след като Чернас бе изгонен. 


Срещата започна с бавно темпо и определено гостите така и не успяха да наложат онзи натиск на който се надяваха през първите минути на срещата.

В 13-ата минута късметът покри "орлите" след като удар на Шернас, който бе изпуснат непокрит в наказателното поле, премина над напречната греда.

Все пак обаче пет минути по-късно при първата си добра атака гостите откриха чрез Анисе.

Той се озова на добра позиция в наказателното поле и със силен удар матира противниковия страж.

В 25-ата минута домакините направиха фрапантен пропуск, след като Шернас на празна врата би към падналия на тревата Ренан, който улови топката.

Няколко минути след това Кафу стреля с глава от няколко метра, но ударът му не се получи особено добре. 

До самия край на полувремето не се случи нищо кой знае колко интересно, като домакините понатиснаха противника си. 

Второто полувреме не започна по най-възможния интересен начин и през първите минути от него нямаше чисти положения.

В 61-ата минута Лукоки надбяга двама бранители, но ударът му попадна в обсега на противниковия страж. 

Няколко минути след това Марселиньо отправи страховит удар от 25 метра, който бе париран от противниковия страж. След това топката попадна в Кафу, който опита да финтира и след това стреля, но в аут. 

В 77-ата минута бившият футболист на ЦСКА Серж Нюаджи изравни, след като се възползва от грешка на Моци и от границата на малкото наказателно поле реализира. 

В 85-ата минута Жалгирис обърна нещата в своя полза след гол на Куклис, който с прекрасен удар около границата на наказателното поле матира Ренан. Подаването към него бе дело на Нюаджи.

До края нямаше повече голове, като домакините останаха с човек по-малко заради червения картон на Чернас в 93-ата минута. 

ЖАЛГИРИС - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

0:1 Анисе 18
1:1 Нюанджи 77
2:1 Куклис 85

ЖАЛГИРИС: 1. Виткаускас, 2. Климавичиус, 5. Слийнгард, 6. Мбодж, 7. Благоевич, 8. Ваиткунас, 10. Чернас, 17. Антал, 27. Люич (73-Атаич), 80. Еливелто, 88. Куклис 

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 30. Моци, 6. Натанаел, 10. Кампаняро, 12. Анисе, 92. Лукоки (Кешеру), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон (Пластун), 22. Кафу