Лудогорец удари с 4:1 Жалгирис на "Лудогорец Арена" и се класира с общ резултат от двата мача 5:3 за третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Така разградчани докосват за пореден път групите на турнира. Попаденията за "орлите" набутаха Натанаел (41), Вандерсон (54) и Кешерю (56 и 74), точен за гостите в самото начало бе Нюаджи (15).

Разградчани с много постоянство, битка и себераздаване си взеха напълно заслужено победата. Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история.

Трябва да се отбележи обаче, че "орлите" подцениха и проспаха началото на първото полувреме, когато бяха наказани, което може да им изиграе лоша шега при по-опитен тим.

Треньорът Георги Дерменджиев бе направил четири промени в сравнение с първия двубой, което му донесе и краен успех.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5u43b2" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x5u43b2" target="_blank">Ludogorets - Zalgiris 4:1</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/bukakkeland123" target="_blank">bukakkeland123</a></i>


Срещата на "Лудогорец Арена" започна с приспивно темпо, като в първоначалните минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 9-ата минута Вандерсон проби мощно отляво, но бе съборен грубо от Ваиткунас, който заслужено получи жълт картон. Шест минути по-късно Дяков сгреши левашки при изнасянето на топката, като я подари на Люжич, който се подигра със защитата на Лудогорец, след което намери Серж Нюаджи и той технично опъна мрежата за 0:1.

Гостите можеха да вкарат и втори гол, но Ваиткунас от фаул стреля до гредата. В тези минути разградчани не знаеха къде се намират и не можеха да вържат три точни паса.

Постепенно Лудогорец успя да живне и да вземе инициативата. В 27-ата минута Лукас Саша получи топката отдясно и стреля по диагонала, но в аут. Последва и пропуск на Кешеру, който не се възползва от пас на Вандерсон.

В 37-ата минута се саздаде страховито меле в наказателното поле на Жалгирис, но там Козмин Моци с глава не успа да добута топката във вратата на гостите. Логичното се случи в 41-ата минута, когато Натанаел бе намерен хитро в пеналта и с техничен удар с десния крак опъна мрежата за 1:1.

Второто полувреме започна с положение за гостите, но за щастие защитата на Лудогорец успя да изчисти топката. Постепенно "орлите" натиснаха здраво Жалгирис и логично направиха пълен обрат.

В 54-ата минута Вандерсон центрира остро в наказателното поле, топката мина през куп от играчи и влетя в мрежата за 2:1. Малко случаен гол, но разградчани напълно заслужено поведоха.

Само две минути по-късно "Лудогорец Арена" отново избухна, след като Кешерю от воле заби страхотно попадение за 3:1. Постепенно българите успокоиха темпото и правилно разиграваха в центъра на терена.

В 64-ата минута последователно Марселиньо и Кафу изпуснаха уникални възможности. Десет минути по-късно Лудогорец заби и четвърти гол, като негов автор отново бе Кешерю. В 80-ата минута бе отменен гол на Марселиньо поради засада.

До края "орлите" изцяло контролираха играта, не дадоха никакъв шанс на гостите си и заслужено си взеха победата, с която са в третия предварителен кръг на Шампионската лига. 

Лудогорец - Жалгирис 4:1

Голмайстори: 

0:1 Серж Нюаджи (15)
1:1 Натанаел (41)
2:1 Вандерсон (54)
3:1 Кешерю (56)
4:1 Кешерю (74)

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе, 22. Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ЖАЛГИРИС: 1. Виткаускас, 2. Климавичиус, 5. Слингард, 6. Мбоджи, 7. Благоевич, 8. Ваиткунас, 16. Траоре, 27. Люжич, 44. Нюаджи, 80. Еливелто, 88. Куклис