Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо готви силно дефанзивна тактика за гостуването на Истанбул Башакшехир на старта на груповата фаза в Лига Европа. Сблъсъкът в Турция е в четвъртък от 20:00 часа. По този начин разградчани ще се наложи да изневерят на веруюто си от последните години за офанзивен стил и атрактивна игра. 

Човекът от щаба на орлите, който е наблюдавал в детайли играта на Истанбул Б, е останал силно респектиран от представянето на съперника. Най-силно впечатление му е направила играта на турците в сблъсъка с Фенербахче, спечелен като гост с 3:2 в събота вечерта. 

Херо е наясно, че откритата и офанзивна тактика в Истанбул ще донесе сериозни главоболия на защитата и вратаря. Затова Димитров ще даде указания за прибрана игра на тима, който ще дебне на контраатаки. Той на няколко пъти подчерта, че турците са най-силният съперник в групата. Те също като орлите играха плейоф за влизане в ШЛ, но отпаднаха от Севиля. 

Много важна роля в четвъртък ще имат вътрешните халфове. В случая това най-вероятно ще са Светослав Дяков, който не игра срещу Славия, и Лукас Саша, който с белите бе десен бек. Влизането на бразилеца в средата на терена се налага от наказанието на Марселиньо.

Както е известно, той бе санкциониран за три мача, като два вече изтекоха в плейофите със Судува. Тогава, както и срещу Истанбул Б, в неговата роля зад нападателя ще влезе Абел Анисе. Мадагаскарецът игра на тази позиция и в двете срещи с литовците. Анисе ще бъде натоварен с по-дефанзивни функции.

Единственото колебание на Димитър Димитров е свързано с Клаудиу Кешерю. Съществува вероятност румънецът да остане на пейката, въпреки че вкара два гола срещу Славия, и Лудогорец да играе с фалшива деветка. В тази роля на реванша със Судува влезе Мисиджан, а по крилата действаха Лукоки отдясно и Вандерсон отляво.

Лукоки обаче е в слаба форма и затова е малко вероятно да е титуляр. Ако Кешерю води атаката, то Мисиджан ще мине на дясното крило. Другите опции - Кишада и Жоал Паоло, също не са особено акуратни за визитата в Турция.