Изпълнителният директор на Лудогорец (Разград) Ангел Петричев е оптимист, че българският шампион може да се класира за фазата на директните елиминации в Лига Европа, въпреки тежката група, в която попадна.

Разградчани стартират кампанията в четвъртък с гостуване на Истанбул Башакшехир, а другите два съперника са германският Хофенхайм и португалският Брага.

"Попаднахме в група, достойна като за Шампионската лига. За всички е ясно, че ще бъде изключително трудно. Очаквам тежък двубой утре с Истанбул, не само защото те имат опитни и класни футболисти, но това е един отбор с много сериозни амбиции да заяви своето място в Европейските клубни турнири. Вярвам на нашите момчета, те понатрупаха доста опит през годините, играха с доста сериозни съперници и в повечето случай се представяха повече от достойно. Надявам се и този път да бъде така", коментира Петричев на летище "Варна" преди заминаването за Турция.

"Убеден съм, че нашите треньори имат ясна представа за силата и на трите ни съперника. Мисля, че гостуването на Хофенхайм ще бъде най-посетено от наши фенове, защото все още получаваме сериозни заявки за този мач. Утре също ще имаме не лоша подкрепа. Около 200 човека ще бъдат, но тук говорим за активни фенове, които ще подкрепят отбора от началото до края на мача", каза Петричев.

"Мисля, че имаме класата да излезем от групата. Това са същите играчи, които направиха сериозни мачове срещу колоси като Реал Мадрид, ПСЖ, Арсенал. Тук ще срещнем съперници, които най-вероятно няма да ни подценят. Ще се играе на 100 процента и в двата лагера. Това са отбори, които имат опит в турнирите, но имат и класни играчи. Примерно един Адебайор няма какво да го коментираме, може да реши всеки мач. Ще бъде много трудно. Съперниците ни са изключително амбициозни и всеки ще иска да стигне максимално напред. Хофенхайм през миналата седмица бие Байерн Мюнхен. Какво да кажем? Брага също е доста добър отбор в последно време", каза още той.

Изпълнителният шеф на Лудогорец добави, че в състава не се очакват нови трансфери.

Футболистите на Лудогорец беше неприятно изненадана, че полетът, с който отборът трябваше да пътува за Истанбул в 10.30 часа ще се забави с около 3 часа и групата ще трябва да чака на летището.