Треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ заяви пред местни медии, че е напълно фокусиран върху мача с Лудогорец, който е утре от 20.00 часа край Босфора. Този двубой открива битката в група С на Лига Европа, а за "оранжево-сините" от Истанбул това е първо участие в групова фаза на клубен турнир.

"Лудогорец е отбор, който има опит в груповата фаза на Шампионската лига. Не можем да си мислим, че те идват разконцентрирани или неподготвени. Отбор с толкова европейски мачове със сигурност има представа как да се измъкне от всяка ситуация, заявява турският специалист, цитиран от aspor.com.

"Аз се надявам, че ще можем да преминем през тази групова фаза и да продължим напред. Напълно съм фокусиран върху Лудогорец. Това е отбор, който има много голям технически капацитет. Ние ще бъдем психически и физически готови за четвъртък.", заяви старши треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ, цитиран от сайта belN Sport. В Турция в момента върви дискусия как да бъдат адаптирани правилата за използване на чужденци така, че отборите да са напълно готови за европейските турнири. В Турция има ограничения, докато в УЕФА- не.

"Не е моментът да се насочваме към тази тема сега. Смятам, че е работа на Турската федерация по футбол да изработи такава формула, която да помогне на клубовете, така и на играта като цяло.

"Ние смятаме, че ще успеем да излезем от тази група, заяви членът на Управителния съвет на турския клуб Йомер Фарук Айваджъ. Участието ни в груповата фаза на турнира Лига Европа е първо за нас изобщо, така че ние не сме чак толкова натъжени от отпадането от Шампионската лига. А и ако сме честни, малко отбори могат да си мечтаят да елиминират отбор като Севиля. Групата ни сега е атрактивна и интересна.

"Имаме Брага, които миналата година играха в групите с Коняспор, така че ги познаваме добре. Брага спечели у дома и завърши наравно в Турция. От друга страна имаме и шампиона на България. Но от тези два отбора ние смятаме, че сме по-добри, казва още Айваджъ пред местните медии.

B състава на Башакшехир се завръща бразилският полузащитник Марсио Мосоро, който пропусна мача с Фенербахче заради контузия. По време на същата среща имаше съмнения, че Махмут Текдемир е направил фрактура на китката и се очакваше да бъде изваден от тренировки. Но по всичко личи, че халфът няма травма на ръката и вероятно ще играе.

Вероятен състав на Истанбул Башакшехир за утрешния мач с Лудогорец: Волкан Бабаджан, Жуниор Кайсара, Джоузеф Атама, Александру Епуряну, Гаел Клиши, Марсио Мосоро, Махмут Текдемир, Един Вишча, Емре Бельозоглу, Елджеро Елия, Емануел Адебайор.