Истанбул Басакшехир - Лудогорец, среща от груповата фаза на Лига Европа, стадион "Фатих Терим", Истанбул. 20:00 часа. Пряко в Gol.bg.

Вероятните състави на двата отбора:

ИСТАНБУЛ ББ: Бабаджан, Клиши, Атама, Епуряну, Кайсара, Елия, Инлер, Емре, Вишча, Мосоро и Адебайор

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Моци, Пластун, Натанаел, Сисиньо, Саша, Анисе, Дяков, Вандерсон, Лукоки и Кешеру

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са изключително силен отбор и дори преди броени дни надвиха като гост гранда Фенербахче с 3:2, а освен това бяха само на косъм да елиминират Севиля и да влязат в групите на Шампионската лига.

Определено родният шампион го чака много тежък мач срещу тима от Истанбул. Очакваната посещаемост на двубоя е около 10 хиляди души, които се очаква да подкрепят неистово домакините.

Шеджу и Такмедир са аут от състава на домакините заради контузии, докато в този на гостите с травма е Владо Стоянов, а Марселиньо е наказан. Освен това новото бразилско попълнение Рафаел Форстър остана в Разград доста изненадващо, а в групата на днешния мач не бе включен и Мисиджан, което е абсолютен шок. 

Това ще бъде второ участие на "орлите" в груповата фаза на втория по сила европейски турнир, като тимът все още не е инкасирал поражение в групите на надпреварата. 

Истанбул ББ пък може да се похвали само с един успех в европейските турнири  - над белгийския Брюж с 2:0 на свой терен. 

Определено опитът говори изцяло в полза на гостите, но домакините имат страхотни играчи като Елия, Инлер, Адебайор и Клиши, които могат по всяко време да създадат проблеми на тима на Димитър Димитров. Освен това в тима на домакините е и бившата звезда на разградчани Кайсара. 

Формата на домакините в последните 5 мача от всички турнири е задоволителна и те са записали само две победи в тези срещи, но те бяха в последните 2 мача от местния шампионат. 

Разградчани пък имат 2 победи и 3 ремита в последните 5 мача от всички турнири, а това са и всичките мачове на Димитър Димитров начело на тима до момента.

Нашата прогноза е реми с по един гол.

Прогноза: Истанбул ББ - Лудогорец 1:1