Още по темата

 

Трансферът на Яцек Гуралски излезе доста на Лудогорец - около 1 350 000 евро, поне според медиите в Полша. Сега обаче се оказва, че халфът може да върне част от платената за него сума. Това ще се случи, ако Гуралски попадне в националния тим на Полша за мондиала в Русия следващото лято.

Това обаче ще е по-скоро логично, защото селекционерът на „дружина полска“ Адам Навалка го викна за последните квалификации, макар и той да не записа игрови минути в тях.

Именно при този треньор Гуралски записа дебют за родината си, но тогава все още носеше екипа на Ягелония. Ако халфът, който все още не си е спечелил титулярно място в състава на Лудогорец, отиде на световното, то ФИФА ще плати сериозна компенсация на „орлите“.

За всеки ден, в който Гуралски е ангажиран с националния тим, в касата на шампионите ще влизат около 5000 евро. За предишното световно световната централа даваше по 2000 евро, но сега фондът за компенсации е увеличен два пъти и половина повече - на 160 млн. евро млн. за всички отбори.

Гуралски ще е ангажиран най-малко 30 дни - две седмици лагер и поне още толкова първенство, което ще донесе на Лудогорец около 150 000 евро или 300 000 лева. За участието на Клаудиу Кешерю, Козмин Моци и Андрей Препелица на Евро 2016, „орлите“ взеха 550 000 евро.