Лудогорец постигна изключително престижна победа с 2:0 при гостуването си на португалския Брага.

Това стана в среща от Група "С" на Лига Европа след която "орлите" са лидери в групата си с актив от 7 спечелени точки, докато иберийците са втори с точка по-малко.

Практически разградчани имат четири точки повече пред третия Хофенхайм и са много близо до това да си осигурят място на директните елиминации.

Димитър Димитров бе забил на пейката капитана Светослав Дяков за този мач, но това решение се оказа доста добро и Лудогорец изигра много силен мач.

Моци откри в 25-ата минута, а в 57-ата Силва си вкара автогол. Победата е историческа, тъй като досега роден клуб не бе печелил на португалска земя.


Срещата започна активно за домакините и в 5-ата минута Хасан отправи удар, който обаче рикошира в тялото на играч на "орлите" и излезе в корнер.

Три минути след това заради вдигнат флаг за засада реферът отмени попадение на иберийците. В 9-ата минута Лудогорец имаше страхотен шанс да стигне до гол, след като Пластун стреля от наказателното поле, но ударът му срещна тялото на противников играч.

Двата тима понамалиха темпото през следващите минути, но все пак българският шампион стигна до попадение. То бе дело на Моци в 25-ата минута, след като румънецът засече с глава прекрасно центриране на Вандерсон. 

Броени минути след това тимът на Херо бе на косъм от втори гол, след като Вандерсон излезе на чудесна позиция за стрелба и отправи удар, който обаче бе спасен от противниковия страж. До почивката темпото сериозно се успокои и в крайна сметка повече попадения не паднаха. 

В първите минути на второто полувреме играта се понакъса и преобладаваха нарушенията. В 53-ата минута Раул Силва отправи много опасен удар с глава, но Ренан с вещи сили успя да избие кълбото. 

Точно три минути след това гостите стигнаха до втори гол. Гояно върна една неразчетена топка към своя вратар, но Лукоки я овладя и след като преодоля Матеус от много малък ъгъл я прати по земя към вратата.

Кълбото се удари в страничната греда и придоби странна траектория, като Раул Силва се опита да я изчисти, но вместо това тя влезе в мрежата на португалците. 

Броени минути след второто попадение Брага засили сериозно натиска си и се наложи Ренан да прави акробатично спасяване. В 70-ата минута Анисе игра с ръка в наказателното си поле, но реферът не посочи дузпа за домакините, а като цяло ситуацията бе доста спорна. 

В следващите минути домакините опитваха да наложат натиск над Лудогорец и да върнат поне интригата, но опитите им така и не се получиха. В крайна сметка до самия край Ренан направи две спасявания и на практика с това се изчерпаха интересните голови положения.

БРАГА - ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Козмин Моци 25
0:2 Раул Силва 56 авт.

БРАГА: 1. Матеус, 4. Жеферсон, 9. Хасан, 20. Паулиньо, 23. Карлос (58 - Mартинс), 24. Ферейра, 27. Франсержо, 34. Силва, 35. Вукчевич, 47. Есгайо, 87. Гояно (59 - Бруно Ксадас)

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 6. Натанаел (85 - Саша), 30. Моци, 2. Форстър, 32. Пластун, 4. Сисиньо, 88. Вандерсон, 44. Горалски, 12. Анисе, 92. Лукоки (84 - Кешеру), 84. Марселиньо (74 - Дяков)