Шампионът на България Лудогорец притежава състава с най-нисък среден ръст в цяла Европа, пише вестник "Тема спорт". 

Средната височина на футболистите на разградчани е едва 178 сантиметра, сочат данните на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). В проучването са взети показателите от първодивизионните отбори на 31 от европейските страни.

Най-ниският в настоящия състав на Лудогорец е бразилецът Натанаел Пимиента. Той е само 166 см, а Вандерсон е с 1 см по-висок. Най-ръстовият състезател на тима е вратарят Милан Борян - 195.

В класацията веднага след разградчани се нареждат кипърският Докса и израелският Бейтар (Йерусалим) - 178,5 см. Европейският първенец и шампиона на Испания Барселона заема четвърта позиция заедно с тима на Ница от Франция с по 178,7 см.

Още един български клуб попада в топ 10 - лидерът в "А" група Левски, където средният ръст на играчите е 179,1 см. Това отрежда на столичани седма позиция, а точно пред тях е АЕЛ Лимасол.

Най-високият състав е този на германския Волфсбург, където средният ръст на играчите е цели 187 см. Сред отборите от петте водещи първенства в Европа само Шалке (седмо място със 184.8 см) и Челси (16-о място със 184.4 см) намират също място в Топ 20 на най-високите отбори.