Лудогорец изпусна нелепо Брага и врътна само домакинско реми 1:1, макар че водеше в резултата и бе по-дейният отбор на терена. Това стана в среща от Група 'С' на втория по сила европейски турнир, която се игра на "Лудогорец Арена" в Разград.

Първото попадение в мача бе дело на Марселиньо, който реализира в 68-ата минута на срещата, но гостите изравниха в 83-ата чрез Франсержо. 

Като цяло "орлите" стояха добре на терена, но изпуснаха с лекота няколко добри шанса. 

След тази среща родният шампион е лидер в своята група с актив от 8 точки, докато иберийците са втори с точка по-малко. При успех тази вечер "орлите" щяха да са на прага да се класират за директните елиминации.


Срещата започна силно за домакините и още в 4-ата минута Марселиньо пусна отличен пас към Мисиджан, който излезе сам срещу вратаря, но стражът на гостите успя да отрази удара му.

Няколко минути след това "орлите" организираха добра контраатака при която Вандерсон опита да изведе Лукоки, но пасът му закъсня и стражът изпревари играча на "орлите". 

Вандерсон от своя страна отправи силен удар от дистанция, който премина покрй вратата. В следващия четвърт час домакините имаха превъзходство, но голови положения нямаше. 

В 31-ата минута Вандерсон опита удар от границата на наказателното поле, който обаче бе блокиран. Пет минути след това Мисиджан бе намерен в наказателното поле, но ударът му премина над вратата. 

В 39-ата минута Натанаел отправи удар от фаул, но топката премина над вратата. Секунди след това Матеуш спаси страхотен удар на Мисиджан. 

В 41-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Брага се стигна до удар на Моци от много малък ъгъл, но топката излезе в аут. 

Второто полувреме започна активно за гостите и те създадоха добри шансове през първите минути от него. В 47-ата минута Данило стреля от фаул разположен малко преди границата на наказателното поле, но ударът му излезе в аут.

Броени минути след това Шадаш отправи страхотен удар от малък ъгъл, но Броун бе на мястото си. В 64-ата минута Натанаел пробва късмета си от няколко метра, но стражът на иберийците успя да улови топката.

Точно пет минути след това Марселиньо реализира и даде аванс на тима си. След едно центриране, Вандерсон насочи топката с глава към противниковата врата, но Матеус изби кълбото. То обаче попадна право в краката на Марселиньо, който от близка дистанция довкара топката. 

В 77-ата минута Броун трябваше да се намесва, но го направи отлично и направи добро спасяване, а неговият тим поуспокои темпото на игра през последните минути. 

В 83-ата минута лошото се случи и Франсержо попари "орлите" след удар с глава от близка дистанция и изравни резултата. Малко преди края на срещата "архиепископите" бяха близо до пълен обрат, но Броун направи отлично спасяване. 

ЛУДОГОРЕЦ - БРАГА 1:1
1:0 Марселиньо 68
1:1 Франсержо 83

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 12. Анисе, 30. Моци, 32. Пластун, 44. Горалски, 84. Марселиньо (73 - Дяков), 88. Вандерсон (85 - Терзиев), 92. Лукоки, 93. Мисиджан

БРАГА: 1. Матеус, 4. Джеферсон, 10. Шадаш (58 - Орта), 11. Данило (78 - Хасан), 20. Паулиньо, 24. Ферейра, 34. Силва, 35. Вукчевич, 47. Есгайо, 87. Гойано, 99. Соуса (66 - Франсержо)