Поредният успешен сезон за Лудогорец в евротурнирите осигури на клуба минимум 5.5 млн. евро само от разпределението на наградните фондове. 

Българският първенец постигна целта си да вземе поне точка срещу Хофенхайм като гост и се класира за фазата на преките елиминации в Лига Европа.

Достигането до 1:1 в Германия в последния кръг от групите беше с цената на 920 хил. евро. Всяко равенство в груповата фаза носи по 120 хил. евро на отборите.

Освен това с него Лудогорец си заслужи още два бонуса - 300 хил. евро за второто място в групата си и 500 хил. евро за това, че ще играе в 1/16-финалите.

С двете си победи преди това в същинската част на Лига Европа българският шампион си спечели още 720 хил. евро, изчислява вестник "Дневник". В общата сметка влизат и спечелените суми от предварителните кръгове в Шампионската лига.

Участието в Европа ще донесе и други приходи на Лудогорец извън наградния фонд, а стойността им ще бъде изчислена след края на сезона при разпределението на средствата.

Миналата състезателна година разградчани заслужиха над 19 млн. евро най вече заради мачовете в групите на Шампионската лига.