Лудогорец спечели с 2:0 гостуването си на Пирин от 20-ия кръг и ще зимува на върха в Първа лига. Шампионите си върнаха първото място, като изместиха от там ЦСКА. Лудогорец има 48 точки, само с една повече от "червените".

Треньорът на гостите Димитър Димитров беше дал почивка на доста от титулярите си, за да ги запази за сблъсъка с ЦСКА на ст "Българска армия" от 1/4-финалите за Купата на България в четвъртък. Марселиньо, Вандерсон, Натанаел и Дяков седнаха на пейката, а Моци и Сисиньо въобще не бяха в групата. 


Двубоят очаквано започна с натиск на Лудогорец и още в 4-ата минута шампионите отправиха първия си точен изстрел, дело на Густаво Кампаняро.

Последва слаб удар с глава на Анисе, преди да се стигне до фрапантен пропуск на Лукоки в 11-ата минута. Родения в Конго нападател остана очи в очи с Макенджиев след грешка на Благов и пусна топката покрай Макенджиев, но тя мина встрани от вратата.
 
Домакините за пръв път ритнаха към вратата на Лудогорец в 22-ата минута. Станислав Костов стреля покрай гредата.
 
Девет минути по-късно шампионите вече водеха в резултата. Безумна грешка на на Костадин Ничев позволи на Клаудиу Кешеру да вкара за 0:1. Защитникът на "орлетата" необяснимо защо се дръпна от стената при изпълнение на пряк свободен удар и румънецът простреля Макенджиев.
 
По-малко от две минути след това Лудогорец нанесе нов удар. Лукас Саша центрира, Кешеру с глава продължи към Лукоки, който отблизо оплете топката в мрежата.
 
След двата бързи гола Лудогорец намали темпото и започна да разиграва топката с многобройни подавания.
 
Картината не се промени и след почивката. Домакините се бяха прибрали плътно в собствената половина и бранеха добре. Шампионите пък очевидно вече играеха с мисъл за ЦСКА.
 
В 62-ата минута Макенджиев извади красив удар на Върджил Мисиджан. Две по-късно отново холандецът не успя да преодолее съперниковия вратар.

Най-чистото положение се откри пред резервата Вандерсон, който в 77-ата минута остана непокрит и стреля покрай Макенджиев, но топката излезе в аут. Това беше и всичко по-интересно на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

ПИРИН - ЛУДОГОРЕЦ 0:2
0:1 Клаудиу Кешерю 31
0:2 Джоди Лукоки 33 

ПИРИН: 22. Макенджиев, 24. Костадинов, 15. Благов, 44. Хендерсън, 27. Ничев, 99. Кирилов, 3. Сандев, 19. Костов, 14. Николов, 30. Траянов, 18. Попев

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластун, 19. Василев, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 12. Анисе, 92. Лукоки, 93. Мисиджан, 28. Кешерю