Кьолн - Борусия Дортмунд, двубой от осмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Райненергищадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер, Дурм

Халфове: Кел, Гюндоган, Ройс, Мхитарян, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг, Жи

Контузени: Шахин, Блашчиковски, Кирх, Шмелцер

 

Прогноза на Gol.bg:

Кьолн започна сезона много добре, демонстрирайки здрава защита, но единствен загуби последните си три мача в първенството.

Борусия също не се намира в най-доброто си състояние. За отбелязване на едно попадение този сезон в Бундеслигата са нужни цели 14 изстрела, което е негативен клуб рекорд. Освен това вицешампионите нямат нито една "суха" мрежа в шампионата.

Кьолн обаче идва като че ли в подходящия момент за Юрген Клоп и неговата банда, защото домакините са в серия от осем поредни загуби срещу Дортмунд. Воденият от Петер Щьогер отбор е единственият в Бундеслигата, който не е вкарал нито един гол на свой терен този сезон.

За първи път под ръководството на Юрген Клоп Борусия стартира сезона с четири поражение в първите седем кръга. Това обаче може да се обясни с поредната "епидемия" от контузии, която засегна водещи футболисти.

Добрата новина за вицешампионите, че след цели 14 месеца в лазарета в групата се завръща Илкай Гюндоган. На разположение също така са звездата Марко Ройс и започналият много силно настоящата кампания Хенрих Мхитарян.

Талисманът на Борусия Дортмунд срещу Кьолн се казва... Юрген Клоп. Специалистът има осем срещи с "козлите" в първенството и винаги е успявал да ги победи.

Макар да имат една от най-солидните дефанзивни линии в първенството, домакините ще трябва да се справят срещу офанзивната мощ на ядосания Дортмунд, който ще бъде подсилен от завърналите се асове на гостите. Затова залагаме на знак "2".


Резултат:  Кьолн - Борусия Дортмунд  0:2