Интер – Болоня, мач от 29-ия кръг на "А" група, стадион: "Джузепе Меаца", начало: 19:30 часа наше времеб

Групата на Интер за мача:

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Жесус, Телеш, Сантон, Мурийо, Миранда, Д’Амброзио, Нагатомо

Халфове: Кондогбия, Медел, Гнукори, Брозович, Мело, Ляич, Перишич

Нападатели: Паласио, Икарди, Биабиани, Едер, Манай

Прогноза на Gol.bg:

Мачът между двата отбора е изключително важен за Интер в борбата за 3-то място в Серия "А", което дава право на участие в плейофите на Шампионска лига през следващия сезон. При издънка, и минималните шансове на "нерадзурите" за заветната цел ще се изправят.

Роберто Манчини не може да разчита единствено на контузения Стеван Йоветич, но възстановен от травмата си е Рей Манай. Роберто Донадони пък няма кадрови проблеми, като се очаква в предни позиции да заложи на Матиа Дестро и Емануеле Джакерини, които получиха специални похвали от Манчини.

В последно време Болоня демонстрира отлична форма и е единственият отбор, който не загуби в Ювентус в последните 17 мача на торинци в Италия – 0:0 у дома. По-рано през сезона Интер спечели визитата си на днешния съперник с 1:0, въпреки че беше с човек по-малко, а в края на мача и Самир Ханданович спаси отбора си.

Болоня е в серия от три последователни равенства 0:0 и няма загуба в последните си 5 срещи, в които обаче е отбелязал едва два гола. През миналия сезон двубоят между двата отбора на "Джузепе Меаца" завърши 2:2, а преди това гостите спечелиха в два поредни сблъсъка – 1:0 и 3:0. Последният успех на Интер над Болоня в Милано е от 2011 г. – 4:1. Нашата прогноза е, че "синьо-черните" ще прекъснат тази серия довечера.

Прогноза: Интер – Болоня 2:0