Порто – Ювентус, първи мач от 1/8-финалите в Шампионска лига, стадион: "Ещадио до Драгао", начало: 21.45 часа наше време

Порто: Касияс; М. Перейра, Фелипе, Маркано, Телес; Д. Перейра; Корона, О. Торес, Брахими; Жота, А. Силва
Треньор: Н. Ешпирито Санто

Ювентус: Буфон; Лихтщайнер, Бардзали, Киелини, А. Сандро; Пянич, Кедира; Куадрадо, Дибала, Манджукич; Игуаин
Треньор: М. Алегри

Съдия: Феликс Брих (Германия)

Добрите коефициенти правят тръпката от Шампионската лига още по-силна. Виж ги на bet365.com

Прогноза на Gol.bg:

Порто приема италианския хегемон Ювентус в един от най-очакваните 1/8-финални сблъсъци в Шампионска лига. Двамата треньори нямат сериозни кадрови проблеми, но преди срещата лагерът на "старата госпожа" беше разтърсен от грандиозен скандал. След разменени псувни с Макс Алегри, Леонардо Бонучи получи глоба и беше дисциплинарно наказан да не играе на "Ещадио до Драгао".

Бранителят пътува до Португалия, но ще изгледа мача от трибуните. Мястото му в сърцето на отбраната ще заеме някого измежду Андреа Бардзали, Меди Бенатия или Даниеле Ругани, като първият е с най-големи шансове. Джорджо Киелини със сигурност ще бъде другият централен защитник. Срещата ще бъде по-специална за Алекс Сандро, който премина в Юве именно от Порто преди 1,5 г.

Задачата на "бианконерите" днес обаче няма да е никак лесна. "Драконите" се намират в страховита форма и са в серия от 6 поредни победи във всички турнири. В техния дом пък отборът няма загуба от началото на сезона – 13 победи и 5 равенства, а в плейофите на Шампионска лига се разправи с друг италиански гранд. Рома измъкна 1:1 при визитата си, но в Рим претърпя пълен крах и след загуба с 0:3 отпадна от турнира. Но статистиката показва, че сблъсъкът тази вечер е крайно непредвидим, защото през настоящата кампания Юве има 3 успеха от 3 мача като гост в най-силната клубна надпревара.

Освен това торинци се чувстват комфортно на португалска земя, където 5 пъти са печелили, 2 са завършвали наравно и имат 4 поражения. Също така "старата госпожа" е в серия от 8 поредни двубоя без загуба в Шампионска лига, но има 4 отпадания от португалци. При всички случаи обаче това е било от Бенфика, докато Порто няма победа над Юве в 3 директни мача. През 1984 г. италианците печелят с 2:1 финала за КНК, а през 2001 г. двата отбора са в една група за ШЛ – 0:0 в Португалия и 3:1 за "черно-белите" на Апенините.

Нашата прогноза е, че тази вечер няма да има победител и всичко ще се реши в Торино на 14 март.

Прогноза: Порто – Ювентус 1:1