Барселона - Валенсия, мач от 22-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 17.00 часа.

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Пике, Масчерано, Бартра, Алба, Адриано
Полузащитници: Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто, Афелай
Нападатели: Меси, Педро, Алексис, Тейо

Извън групата: Пуйол, Монтоя, Куенка

Контузени:  Неймар,  Дос Сантос, Ойер

 

ПРОГНОЗА:  Барселона посреща Валенсия в един от традиционно интересните мачове от испанската Примера Дивисион. В момента обаче този двубой не може да се нарече дерби.

Причината е коренно различната форма на двата отбора. Въпреки краткото колебание в средата на месеца, Барселона продължава да е лидер в класирането. Завърналият се от контузия Лео Меси пък показва форма сякаш изобщо не е отсъствал.

Валенсия от своя страна продължава да е под влияние на тежката криза. Провалената сделка за купуване от азиатския бизнесмен Питър Лим оставя бъдещето мрачно. Отборът смени треньора и назначи бившият играч на отбора Хуан Антонио Пици. Аржентинецът игра два сезона и с екипа на Барса. Въпреки това формата на Валенсия не се промени много и в последните 6 мача отборът има само една победа.

През трансферният прозорец пък напуснаха играчи като Гуардадо, Пабон, Каналес и Пощига. Именно португалецът вкара два гола при загубата с 2:3 от Барселона през есента, но сега него го няма. Клубът привлече Рубен Вецо, Едуардо Варгас, Винициус Араухо и Сейду Кейта. Бившият халф на Барса обаче няма да може да вземе участие в двубоя.

За каталунците се завръщат получилите почивка през седмицата Шави, Бускетс и Дани Алвеш. Останалите играчи също не би трябвало да са много изморени предвид напълно протоколният мач за купата срещу Леванте. Тогава дъждът измъчи повече играчите на Барса, отколкото съперникът.

Статистиката също не е на страната на Валенсия, която няма победа на "Ноу Камп" от 2003 година. В последните си 7 мача "Прилепите" са допуснали 23 гола, като са вкарали само два. През този сезон Барса е особено стабилна като домакин и има 10 победи от 10 мача. Така всичко останало, освен успех на домакините ще е сензация.

Резултат: 3:0