Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен, двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Борусия Парк", 21.30 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен за мача:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, ван Буйтен, Алаба, Рафиня, Контенто

Халфове:  Кроос, Гьотце, Робен, Шакири, Тиаго Алкантара, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Мюлер, Манджукич, Писаро

Контузени: Бадщубер, Швайнщайгер, Мартинес, Рибери

 

Прогноза на Gol.bg:

Шампионите гостуват на един от най-неудобните си противници в исторически план. Борусия има 18 победи и 10 загуби в 45 мача на свой терен срещу най-успешния германски клуб, при голова разлика 76:61.

В края на есенния дял на първенството "жребците" осъществиха страхотен спринт и изпревариха Борусия Дортмунд, настанявайки се на трето място в таблицата. Гладбах е вторият най-добър домакин в Бундеслигата този сезон, записвайки 8 победи и 1 равенство в 9 срещи пред своя публика.

Баварците са в серия от 41 поредни мача без поражение в Бундеслигата. Борусия е загубил само един от последните си шест домакински мача срещу гостите от Мюнхен.

На двете врати тази вечер ще бъдат двамата най-добри германски вратари, поне според статистиката. Марк-Андре тер Стеген е получил точно по 1 гол средно на мач в Бундеслигата в кариерата си, а в 37% от мачовете си не е допускал попадения.

Избраният за вратар №1 в света за 2013 година Мануел Нойер има още по-добри показатели. Той е допускал по 0.9 гола средно на мач в Бундеслигата досега, като в 45% от двубоите е успявал да завърши със "суха мрежа".

През есента Байерн бе №1 по отношение на притежанието на топката - средно по 66% на мач. В това отношение Гладбах е втори, с 56%.

Преди две години Гладбах прие Байерн в първи мач през пролетта и постигна страхотен успех с 3:1, записвайки дубъл срещу баварците през сезона. Двата тима се изправиха един срещу друг на "Борусия Парк" в последния кръг на миналия сезон, в последния мач на Юп Хайнкес в Бундеслигата. Тогава Борусия водеше с 3:1 до десетата минута, но бе обърнат до 3:4.

Борусия Мьонхенгладбах се намира в подем и от клуба не крият апетита си за директно класиране в групите на Шампионската лига. Байерн изглеждаше кошмарно в контролата срещу Ред Бул Залцбург преди близо седмица. С оглед това, че днешният мач е първи официален двубой през новата година за двата тима, ще заложим на равен резултат.


Резултат: Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен  1:1