Наполи - Ювентус, мач от 31-ия кръг на Серия А. Стадион "Сан Паоло", Неапол, 21:45 часа българско време. Съдия: Орсато

Треньорът на Наполи Рафа Бенитес още не е изгубил надежда южняците да се преборят за второто място. Освен това в дните преди двубоя испанецът подчерта, че е наясно колко е важно за всички в Неапол небесносините да бият могъщия Ювентус.

Единствената мотивация на бианконерите в Серия А е митичното постижение от 100 или повече точки, защото никой вече не се съмнява в третата поредна титла на Старата госпожа.

НАПОЛИ

Групата за мача
Вратари: Рейна, Доблас, Коломбо

Защитници:  Ревейер, Гулам, Место, Енрике, Албиол, Бритос, Фернандес
Халфове:  Инлер, Жоржиньо, Бехрами, Джемайли, Радошевич, Хамшик, Барити

Нападатели: Кайехон, Мертенс, Инсине, Пандев, Игуаин, Дуван Сапата

Контузени: Сунига, Рафаел, Маджо

Наказани:  няма
Вероятен състав (4-2-3-1):  Рейна – Енрике, Фернандес, Албиол, Гулам – Жоржиньо, Инлер – Кайехон, Хамшик, Инсине - Игуаин

ЮВЕНТУС

Групата за мача
Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Касерес, Бонучи, Асамоа, Лихтщайнер, Пена

Халфове:  Погба, Маркизио, Падоин, Пирло, Видал, Исла, Матиело

Нападатели:  Вучинич, Джовинко, Йоренте, Освалдо

Контузени:  Пепе, Пелузо, Бардзали, Огбона
Наказани: Тевес

Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Киелини – Исла, Погба, Маркизио, Видал, Асамоа – Освалдо, Йоренте

Прогноза на Gol.bg:

Наполи играе доста нестабилно и често пъти след важен успех следва поредното разочарование. Все пак южняците са длъжни да хвърлят всичко по силите си, ако наистина искат да настигнат Рома. Мертенс бе включен в групата за мача, но не е ясно доколко е готов за игра. В най-добрия случай той ще се появи на терена през второто полувреме.

Ювеентус има проблеми с контузии в отбрана, а в нападение ще отсъства контузеният Карлос Тевес. В атака треньорът на бианконерите Конте вероятно ще заложи на дуото Йоренте – Освалдо, а в средата на терена Макизио може да измести Пирло или  Видал.

Бианконерите нямат загуба в последните си 6 шампионатни срещи с Наполи – 3 победи и 3 равни. По принцип Юве е истинска машина за победи, но отсъствието на Тевес и огромната мотивация на домакините този път може да попречат на Старата госпожа да постигне пълен успех.

Резултат: Наполи – Ювентус 1:1