Мидълзбро - Манчестър Сити, мач от 1/4-финалите за Купата на Англия, стадион "Ривърсайд", днес от 14:15 часа българско време

Групата на Манчестър Сити:

Вратари: Кабайеро, Браво

Защитници: Стоунс, Компани, Коларов, Отаменди, Клиши, Сабалета

Халфове: Туре, Фернандиньо, Силва, Де Бройне, Стърлинг, Сане, Делф, Фернандо,

Нападатели: Агуеро, Ихеаначо, Х. Навас

Контузени: Жесус и Гюндоган
Под въпрос: Компани

Прогнозат на Gol.bg:

Манчестър Сити направи грешна стъпка през седмицата (0:0 Стоук Сити) в преследването на кандидат-шампиона в Англия Челси, което трябва да мотивира повече отбора на фронта за купата.

"Гражданите" са на две крачки от големия мач на "Уембли", а на 1/4-финалите имаха късмет да се разминат с останалите фаворити и задачата при гостуването на Мидълзбро изглежда напълно изпълнима.

Мениджърът Пеп Гуардола има солиден избор за титулярен състав в днешния двубой. Единствените липси са дълготрайно контузените Габриел Жезус и Илкай Гюндоган.

На разположение вече е и капитанът Венсан Компани, но не е сигурно дали Гуардиола ще рискува с пускането в стартовите 11. Пред мениджъра на Боро Айтор Каранка проблемите са контузените защитници Даниел Аяла и Калъм Чеймбърс.

Мидълзбро шокира Сити на "Етихад" през есента с късен изравнителен гол за 1:1 в мача за първенство. Макар тогава "гражданите" да имаха пълно превъзходство, нелепо изпуснаха победа в последните секунди.

В момента обаче тимът на Айтор Каранка се намира в ужасна форма с четири поредни мача без отбелязан гол във Висшата лига, като между тях само успя да победи третодивизионния Оксфорд с 3:2 за купата.

Назад в миналото цифрите са доста изравнени - от 103 мача: 40 победи за Боро, 21 равенства и 42 успеха за Сити. Сега обаче разликата в класите е доста сериозна и "гражданите" са фаворити. Гуардиола едва ли ще експериментира и ще подцени двубоя, независимо, че го чака тежък мач реванш в Шампионската лига срещу Монако (5:3 в първия мач).

Въпреки лошия период напоследък Боро има сили да порази съперника, но трудно ще предотврати загубата.

Резултат: 1:2