Ювентус и Лацио ще играят един срещу друг на финала за Купата на Италия.

Това стана факт, след като „орлите” победиха Наполи с 1:0 на стадион „Сан Паоло” в реванша между двата отбора. Така столичани се класираха за решаващия мач с общ резултат 2:1.

”Бианконерите” пък снощи смазаха с 3:0 Фиорентина насред „Артемио Франки”, с което заличиха загубата в Торино с 1:2.

Успехът за Лацио в Неапол донесе Сенад Лулич. Той се разписа в 79-ата минута след отличен пас на новата звезда на отбора Фелипе Андерсон.

Двубоят между двата отбора беше напълно равностоен, като най-чистото положение изпусна Маноло Габиадини от домакините. След половин час игра пред него се откри страхотна възможност, но нацели гредата.

Лацио отговори с шут на Антонио Кандрева в аут, а в 38-ата минута Габиадини пропиля още един шанс, след като засече топката с глава, но не уцели вратата.

След почивката головите положения бяха значително по-малко, за да се стигне до решаващата 79-ата минута. Тогава Андерсон подаде към Лулич, който с технично отиграване в наказателното поле донесе победата за Лацио.

След този мач е почти сигурно, че треньорът на Наполи Рафаел Бенитес е пътник след края на сезона.

Юве и Лацио пък ще играят в спор за трофея на 7 юни на стадион „Олимпико” в Рим.

”Старата госпожа” ще е без Клаудио Маркизио и Алваро Мората, които са наказани.

Двата отбора един път в историята са играли финал за Купата на Италия един срещу друг.

Това става през сезон 2003/04, когато „орлите” печелят трофея след успех с 2:0 стадион „Олимпико” и равенство 2:2 на реванша. В Рим и двата гола са дело на Стефано Фиоре – 59-ата и 80-ата минута.

В Торино Юве повежда с 2:0 чрез Давид Трезеге (3) и Алесандро Дел Пиеро (46), но Бернардо Коради (69) и отново Фиоре (80) пратиха трофея в столицата.