Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която е посветена специално на Шампионската лига.


В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за големия финал Ювентус – Реал Мадрид:

Деси:

Ювентус – Реал Мадрид

Изключително труден мач за прогнозиране, тъй като се изправят един срещу друг два изключителни отбора! Без преувеличение - най-заслужилите стигнаха до финала и би трябвало да наблюдаваме най-класен и много футболен сблъсък. Въпросът е, разбира се, е кой ще триумфира накрая. Защото победителят е само един. Напълно е възможно, когато два равностойни и силни състава се противопоставят да има и по-завързан сюжен, евентуално с продължения или дузпи, но аз мисля, че този мач ще се реши в редовното време. Определено Реал е тимът с повече опит и рутина в тази надпревара. Навярно ще има и повече самочувствие, когато ще помогне на играчите на Зинедин Зидан за влязат по-спокойно в срещата. В същото време обаче, не можем да отречем изключителната форма, в която се намира Ювентус. Италианският гранд направи страхотен сезон и тази вечер може да го завърши с требъл! След титлата и купата на Италия, е ред и на Шампионската лига. Убедена съм, че „бианконерите“ няма да изпуснат лесно този шанс, още повече, че огромната мотивация и желание за победа днес извира от техния стълб в отбрана – вратарят Джанлуиджи Буфон. Това е единственият трофей, който липсва в страхотната му кариера. Защо ли да не му се отблагодарят и неговите съотборници?

Точен резултат: 2:1

Ваня:

Ювентус – Реал Мадрид

Два колоса на футбола се изправят един срещу друг в епичен финал. Мач, в който всичко може да се случи и всеки може да вдигне трофея. Според мен и двата отбора ще действат по-предпазливо в началото като защитата на Юве показа,  че е трудно пробиваема. В редовното време, по мое мнение, ще си разменят по един гол и развръзката ще се запази за продълженията. Това пък за феновете на футбола би било чудесно, защото ще има повече минути на интрига и голям футбол.

Точен резултат: 1:1

Вели:

Ювентус – Реал Мадрид

Дългоочакваният финал в ШЛ вече е тук. Реал Мадрид ще защитава трофея си, а италианският шампион Ювентус е претендент за най - ценното клубно отличие. Очаквам изключително интересен и оспорван мач, който "белите" ще спечелят, въпреки чудесната форма на Юве и невероятният Буфон, който те имат на вратата си.

Точен резултат: 1:3

Класиране:
1. Десислава Джерманска – 18 точки
2. Ваня Симонска – 17 точки
3. Велислава Миланова – 16 точки