Германия - Мексико, втори полуфинал в турнира за купата на конфедерациите. Олимпийски стадион в Сочи, 21.00 часа българско време.

 

Вероятни състави:

Германия: Тер Стеген, Мустафи, Рюдигер, Гинтер, Хектор, Кимих, Джан, Руди, Горецка, Дракслер, Вернер

Мексико: Очао, Араухо, Морено, Аланис, Сантос, Рейес, Акино, Дам, Фабиан, Хименес, Чичарито

 

Прогноза на Gol.bg:

Макар и без голяма част от своите звезди, световният шампион Германия достигна до полуфиналите на турнира, след като спечели своята група.

След успеха над Камерун момчетата на Йоахим Льов нямат загуба в 13 поредни мача, от които записа 10 победи и 3 равенства. Селекционерът пък може да се похвали със 100 победи в 150 мача начело на отбора.

Мексико се класира на второ място в своята група, след като измъкна 2:2 от Португалия и победи домакина Русия. Последната загуба на отбора в официален мач е от полуфиналите на Копа Америка, когато загубиха от Чили. В контрола тимът загуби в началото на този месец от Хърватия, но последните шест мача няма поражение.

Бундестимът и Мексико имат 10 изиграни срещи по-между си, в които ацтеките имат само една победа в приятелски мач. Три от тези мачове бяха от Световното първенство по футбол, като в тях германците неизменно печелят. За последно двата тима играха един срещу друг преди 12 години - в този турнир.

Мексико демонстрира отлично нападение в надпреварата до момента, но световните шампиони имат само една загуба в последните си 20 мача, в които са постигнали 13 сухи мрежи. Очакваме равностоен двубой с много единоборства и краен успех за Бундестима.

 

Резултат: Германия - Мексико 2:1