Ливърпул - Кристъл Палас, среща от 37-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 19:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Шкъртел, Ловрен, Джонсън, Манкийо, Туре

Халфове: Джан, Айб, Хендерсън, Лукас, Морено, Коутиньо. Лалана, Стърлинг, Джерард, Алан, Маркович

Нападатели: Борини, Ламбърт, Балотели

Контузени: Стъридж, Сако, Фланаган

Прогноза на Gol.bg:
Toва е специален и много тъжен мач за всички свързани с Ливърпул, тъй като срещата се явява последният двубой на Стивън Джерард с фланелката на клуба, на "Анфийлд". Той се очертава да бъде изпратен подобаващо, а преди началото на срещата вниманието ще бъде приковано върху него и се очаква да бъде посрещнат с шпалир от футболистите на двата клуба.

По всяка вероятност Стиви Джи ще си партнира с Хендерсън в средата на терена. Сако иначе поднови тренировки, след като не тренира през последните пет седмици, но е малко вероятно Брендън Роджърс да рискува с включването му в игра. Все пак обаче може би има минимален шанс французинът да бъде на линия.

Фланаган и Стъридж иначе остават в лазарета на отбора, на домакините, докато гостите ще бъдат в състава си с няколко младоци на които Алън Пардю смята да дае шанс да поиграят по време на мача. Томас пък е контузен и ще пропусне сблъсъка.

Формата на домакините не е никак добра и те имат само 1 победа в последните си 5 мача от всички турнири, а гостите са записали за същия брой срещи също 1 победа и цели 4 загуби.

В последните 5 преки мача между двата тима статистиката е абсолютно равностойна - по 2 победи за Ливърпул и Палас и 1 равенство.

Домакините нямат шансове за топ 4, но все пак ще се опитат да завършат сезона с две победи, за да си запазят петата позиция в класирането, която дава право на участие в Лига Европа. Гостите пък са се спасили от изпадане. 

Ливърпул е загубил само един от последните си 14 домакински мача срещу този противник и като цяло нашата прогноза за тази среща е успех за "Мърсисайдци" с 2:0.

Резултат: Ливърпул - Кристъл Палас 2:0