Несебър - ЦСКА-София, мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България, градски стадион в Несебър, съдия Станислав Ставров, днес от 16:00 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на ЦСКА-София:

Вратари: Черниаускас, Китанов
Защитници: Ст. Атанасов, Ал. Георгиев, Чорбаджийски, Барт, Бодуров, Недялков
Халфове: Малинов, Лое, Енрике, Тиаго, Пинто, Кулма, Меркадо, Десподов
Нападатели: Каранга, Кубемба, Ангелов

Контузени: Манолев, Дюлгеров
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

ЦСКА-София започва похода си в турнира за Купата на България от морето. В 1/16-финален сблъсък "червените" гостуват на четвъртия в класирането на Втора лига - Несебър. Победителят трябва да се излъчи в един мач, което означава 90 редовни минути, плюс евентуални продължения и дузпи.

След серията от седем поредни победи в Първа лига на "Армията" са решили да запазят голяма част от възловите си футболисти и ще дадат шанс на по-рядко играещите да впечатлят треньора Стамен Белчев.

"Наясно съм със състава за мача с Несебър. Ще има рокади. Имаме футболисти с проблеми, които ще отпаднат от групата. Имахме разговори с футболистите да не допускат подценяване", заяви Стамен Белчев в дните преди двубоя.

Александър Дюлгеров и Станислав Манолев най-вероятно да пропуснат мача с Несебър заради леки травми. Двамата не взеха участие в днешната тренировка и едва ли ще се рискува здравето им.

Кристиян Малинов ще бъде един от малкото титуляри, който ще запази мястото си, въпреки че виси с четири жълти картона. Очаква се негов партньор в халфовата линия да бъде Раул Лое, който за първи път ще започне в стартовия състав. На вратата ще се завърне Георги Китанов.

Защитата ще бъде почти напълно прекроена. Отдясно ще стартира Стойчо Атанасов, а в центъра се очертава да играят Чорбаджийски и Александър Барт. Отляво ще действа Александър Георгиев.

Пълно преобразяване ще има в офанзивен план. Отдясно ще играе Десподов, а на върха на атаката ще е Кубемба. Зад нападателя най-вероятно ще играе Енрике. По лявото крило ще атакува Меркадо.

Несебър започна лошо сезона във Втора лига, но в момента се намира в серия от 5 мача без загуба - четири победи и равенство (13 вкарани гола), с която се изкачи до челните места в класирането след осем кръга. Прави впечатление, че все още никой съперник не си е тръгвал с победа от Несебър досега през сезона.

От лятото тимът е воден от Николай Жечев (45 г.), който е бивш футболист на отбора. Той наследи местната легенда Николай Русев-Джангъра, станал директор на школата.

Голмайстор на тима с пет попадения е юношата на Славия Иван Колев, който дойде това лято от Поморие. Част от атаката е юношеският национал Валентин Йосков, който обаче е с контузия и пропуска двубоя. В защита пък играят опитните бранители Диян Молдованов и Николай Костов.

До момента ЦСКА и Несебър са играли два пъти помежду си - в мачове от първенството през сезон 2004/5. "Червените" побеждават с 5:0 на "Армията" и с 2:0 като гост.

На хартия фаворитът е ясен, но въпросът е колко ще повлияят много промени в състава на Стамен Белчев. Дори с много от резервите в ЦСКА-София има повече класа и резон за победата. Едва ли обаче коравият домакин Несебър ще се даде без бой. Голове в двете врати и победа за фаворита изглежда по-вероятният изход.

Резултат: 1:3