Хамбургер - Борусия Дортмунд, съботна среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Имтех Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Зар, Кирх

Халфове: Кел, Бендер, Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Дурм

 

Прогноза на Gol.bg:

Закъсалият Хамбургер се намира в серия от седем поредни поражения в първенството и има най-лошите показатели в историята си след 21 изиграни кръга. Утре тимът може да изравни клубен анти-рекорд от пет поредни домакински загуби.

Борусия Дортмунд е на другия полюс - отборът на Юрген Клоп изпитваше сериозни проблеми в края на миналата година заради контузиите на основни играчи, но в момента е в серия от три поредни победи.

Мачовете между тези два състава са гарант за голове. В техните двубои са паднали общо 337 попадения, което е абсолютен рекорд в Бундеслигата.

В последните седем мача между двата отбора в Хамбург гостите имат само една победа, едно равенство и цели пет поражения, което дава надежда на северняците, че могат да излязат от кошмара, в който попаднаха напоследък.

Новият наставник на домакините Мирко Сломка може да разчита на любопитна статистика: последните шестима треньори на клуба никога не са губили първия си мач начело на европейския шампион за 1983 година.

Хамбургер е допускал поне по три гола на мач в цели 11 случая през този сезон. Нещо, което не се е случвало на тима за нито един цял сезон преди това.

До последно под въпрос за мача ще бъдат Матс Хумелс и Марко Ройс. Юрген Клоп вече потвърди, че и двамата се намират в добро състояние, но най-вероятно специалистът ще ги запази за важния мач срещу Зенит в Шампионската лига.

За Борусия Дортмунд не съществува по-благоприятен момент да продължи с победите в Бундеслигата. Хамбургер се намира в най-тежко състояние в цялата си история и клубът е на път да изпадне за първи път от елита.

Хамбургер е най-слабият домакин този сезон, допускайки цели 23 гола на свой терен. Тимът има и най-слабата защита в цялата Бундеслига. Съперниците са вкарали невероятните 51 гола на спящия гигант. Затова залагаме за победа на Борусия Дортмунд.


Резултат:  Хамбургер - Борусия Дортмунд  1:3