Байерн Мюнхен - Фрайбург, среща от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Шакири, Тиаго Алкантара, Робен, Мартинес, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Мюлер, Писаро, Грийн

Контузени: Бадщубер, Рибери

Наказан:  Манджукич

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн посреща един от най-удобните си противници в Бундеслигата, като до момента най-успешният германски клуб има 12 победи и две равенства на свой терен срещу този съперник, без да е допуснал нито едно поражение.

Освен това баварците нямат загуба в последните си 23 двубоя срещу Фрайбург, което е четвъртата най-дълга серия. Все пак гостите са един от двата отбора този сезон, който успя да измъкне равен резултата срещу европейски и световен клубен шампион.

В момента Байерн има 56 точки на сметката си, което е абсолютен рекорд в шампионата след първите 20 кръга.  Тимът има 12 поредни победи в Бундеслигата, което е второто най-добро постижение в историята до момента.

Рекордът от 15 поредни "тройки" също принадлежи на Байерн. Той бе поставен през 2005 година. 45-те поредни мача за първенство без загуба също са върхово постижение и днес Байерн със сигурност ще иска да вдигне летвата още по-високо.

На свой терен мюнхенци са безпощадни в първенството през настоящата кампания, печелейки всичките си 10 срещи. Засега никой отбор не е успял да спечели всички си домакински мачове в рамките на един сезон.

Вратарят на Байерн Мануел Нойер е получил най-малко голове средно на мач, докато стражът на гостите Оливер Бауман - най-много от всички свои колеги.

В двата отбора играят двамата най-коректни футболисти в шампионата към този момент. Оливер Бауман не е получавал официално предупреждение в последните си 77 мача, а бекът на домакините Давид Алаба - в последните с 69 срещи.

В Байерн със сигурност ще мислят и за предстоящия мач срещу Арсенал в Шампионската лига, така че Фрайбург може да се размине с разгром. Залагаме на спокойна домакинска победа с два гола разлика.


Резултат:  Байерн Мюнхен - Фрайбург  2:0