Цървена звезда – Арсенал, мач от Група "Н" на Шампионска лига, стадион: "Мала Маракана", начало: 20.00 часа наше време

Вероятни състави:

Цървена звезда: Кахриман, Гобелйич, Бабич, Талеч, Доналд, Кръстисич, Радонйич, Сърнич, Канга, Боакйе

Арсенал: Оспина, Дебюши, Холдинг, Силва, Нелсън, Уилок, Мейтланд-Найлс, Елнени, Уилшър, Уолкът, Жиру

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Арсенал ще се опита да продължи победната си серия в Група "Н" на Лига Европа. До момента "топчиите" имат пълен актив от 6 точки, докато Цървена звезда е с 4 т. и ще се опита да отмъкне нещо от английския гранд в борбата си с БАТЕ Борисов и Кьолн за 2-та позиция в групата.

И в лагера на двата отбора има кадрови проблеми. За сърбите няма да играят Йовивич, Родич и Савич заради контузии, докато за Арсенал аут са Касорла, Чамберс, Мустафи и Уелбек. Алексис Санчес също има леки проблеми, но се очаква поне да седне на пейката.

Цървена звезда и Арсенал ще се срещнат за втори път един срещу друг на международната сцена. Първият датира от сезон 1978/79, когато сърбите печелят с 2:1 за Купата на УЕФА, а впоследствие губят финала от Борусия Мьонхенгладбах. През този сезон Звезда изигра 10 мача в Лига Европа и загуби сами от Краснодар. В пет от случаите отборът не допусна гол, а добрата им защита може да се види и в местното първенство – две допуснати попадения в 12 срещи.

След колебливото начало на сезона, Арсенал започва да набира скорост. "Топчиите" неизбежно вкарват голове в последните си 16 мача в турнирите от Стария континент, а за последно не успяха да го направят през 2014 г. срещу Бешикташ. Очаква се днес Арсен Венгер да заложи на част от резервите си, от което Цървена звезда ще има шанс да открадне точка.

Прогноза: Цървена звезда – Арсенал 1:1