Милан - Дженоа, мач от 13-и кръг на Серия А. Стадион "Сан Сиро", Милано, 21:45 часа българско време. Съдия: Джервасони

Милан се представя трагично до момента. Росонерите имат едва 13 точки от първите 12 кръга и са по-близо до зоната на изпадащите, отколкото от тази на Шампионската лига. Треньорът Масимилиано Алегри обаче продължава да се радва на доверието на ръководството. Милан няма победа вече почти месец, а съперника е във форма. Дженоа спечели последнит 3 мача и има с 4 точки повече от росонерите.


МИЛАН

Групата за мача

Вратари: Абиати, Копола, Габриел

Защитници: Абате, Бонера, Констант, Мексес, Силвестре, Сапата

Халфове: Бирса, Кристанте, Емануелсон, Де Йонг, Кака, Мунтари, Поли, Сапонара

Нападатели: Балотели, Матри, Матри, Нианг, Робиньо

Контузени: Пацини, Ел Шаарави, Де Шилио, Дзакардо, Амелия

Наказани: Монтоливо

Вероятен състав (4-3-1-2): Абиати - Абате, Сапата, Мексес, Емануелсон - Поли, Де Йонг, Мунтари - Кака - Балотели, Матри


ДЖЕНОА
 

Групата за мачаАнтонели, Антонини, Бертолачи, Биондини, Бисари, Калайо, Сентурион, Кофи, Де Майо, Донарума, Фетфацидис, Гамберини, Джилардино, Конате, Лоди, Манфредини, Маркезе, Матусалем, Перин, Портанова, Сампиризи, Сантана, Стоян, Вършалко

Контузени: Куцка

Наказани: няма

Вероятен състав (3-4-3): Перин - Антонини, Портанова, Манфредини - Вършалко, Биондини, Матусалем, Маркезе - Фетфацидис, Джилардино, Антонели

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри повика 21 играчи за мача с Дженоа. В групата се завръщат възстановените Бонера и Силвестре, но извън игра са Амелия и Дзакардо. Де Шилио, Ел Шаарави и Пацини няма да играят преди декември. 

Голямата новина около стартовия състав е, че титуляр ще се завърне Марио Балотели. Нападателят остана резерва в последно време, но сега отново ще стартира в атаката. До него ще бъде Алесандро Матри, а Кака, който ще запише мач №200 в Серия А, ще действа зад гърба им. 

В Дженоа има много по-малко проблеми. Отсъства единствено Куцка, който е контузен. Гостите ще заложат отново на схема 3-4-3, като в атака ще разчитат много на бившия нападател на Милан Алберто Джилардино.

Росонерите търсят победа №800 у дома в първенството и са задължени да я вземат, защото са в много тежко състояние. Ако не спечели този мач почти сигурно треньора Алегри ще бъде уволнен. Милан няма загуба в последните 6 мача срещу Дженоа и най-вероятно ще успее да спечели този.


Резултат: Милан - Дженоа 2:1