Удинезе - Ювентус, мач от 33-и кръг на Серия А. Стадион "Фриули", Удине, 21:45 часа българско време. Съдия Никола Рицоли

След победата на Рома в събота вечерта, Ювентус отново има само пет точки аванс на върха в Серия А. Бианконерите продължават преследването на дубъл, след като отстраниха Лион и са на полуфинал за Лига Европа. Удинезе не прави силен сезон, но е способен да победи всеки. 

УДИНЕЗЕ

Групата за мача
Вратари: Бенуси, Бъркич, Скуфе

Защитници: Баста, Бубнич, Данило, Домици, Габриел Силва, Орто, Налдо, Видмер

Халфове: Алан, Фернандес, Жадсон, Йебда, Млинар, Перейра, Пинци

Нападатели: Ди Натале, Майкусел, Нико Лопес, Муриел, Зиелински

Контузени:  Келава, Ладзари
Наказани: Баду

Вероятен състав (3-5-1-1): Скуфе - Орто, Данило, Домици - Баста, Йебда, Алан, Перейра, Г. Силва - Фернандес - Ди Натале

ЮВЕНТУС

Групата за мача
Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Касерес, Огбона, Пелузо, Бонучи, Лихтщайнер

Халфове:  Погба, Маркизио, Падоин, Пирло, Асамоа, Исла, Видал

Нападатели: Вучинич, Тевес, Джовинко, Йоренте, Освалдо, Куалярела

Контузени: Пепе, Бардзали

Наказани:  няма

Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Огбона, Киелини – Лихтщайнер, Погба, Пирло, Маркизио, Асамоа – Йоренте, Джовинко

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Ювентус Антонио Конте няма нови проблеми с котузии. В лазарета са само Бардзали и Пепе, а Артуро Видал се завръща след наказание.

Очаква се обаче Конте да направи някои ротации в състава, заради многото натрупани мачове. Леонардо Бонучи ще отстъпи мястото си на Анджело Огбона в защитата. Видал ще се завърне в средата на терена, а Карлос Тевес ще получи почивка в атаката.

На мястото на аржентинеца ще започне Себастиян Джовинко. Той ще партнира на автора на два гола в миналия кръг Фернандо Йоренте.

От всички 17 отбора, които гостуваха на Ювентус досега Удинезе бе най-близо да попречи на Старата госпожа да победи. Йоренте вкара в последната минута, след като Буфон на два пъти спря голови удари на Ди Натале.

Подобен развой може да се очаква и сега, но Юве има достатъчно способности да спечели, пък било то и без да се напряга много.

Резултат: Удинезе - Ювентус 0:1