Швеция – Италия, първи бараж за класиране на световно първенство, стадион: "Френдс Арена", Стокхолм, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Швеция: Олсен, Крафт, Линдельоф, Гранквист, Августинсон, Клаесон, Ларсон, Екдал, Форсберг, Берг, Тойвонен
Селекционер: Яне Андерсон

Италия: Буфон, Бардзали, Киелини, Бонучи, Кандреа, Пароло, Де Роси, Верати, Дармиан, Иммобиле, Белоти
Селекционер: Джанпиеро Вентура

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Първи епизод от битката между Швеция и Италия за класиране на световното първенство в Русия догодина.

Голмайсторът на Валенсия Симоне Дзадза отпадна от сметката на гостите заради контузия, получена на тренировка. Предвид формата му, се очакваше нападателят да започне титуляр в Стокхолм, но сега атаката на Италия ще поведат Андреа Белоти и Чиро Иммобиле, който не спира да бележи в Серия "А".

"Адзурите" трябва да бъдат много внимателни преди реванша на "Сан Сиро" в понеделник, защото Иммобиле, Джорджо Киелини, Марко Верати и Марко Пароло висят с жълти картони. При официално предупреждение днес, те ще пропуснат ответната среща. Добрата новина за шведите е възстановяването на Албин Екдал, а в атака ще действат Маркус Берг и опитният Ола Тойвонен.

За последно Швеция и Италия се срещнаха в груповата фаза на Евро 2016 и "адзурите" спечелиха с 1:0 с гол на Едер в 88-ата минута. Общият баланс помежду им от 13 мача във всички турнири, е 7 победи за 4-кратния световен шампион, 4 за скандинавците при едва две равенства. За последно "трите корони" спечелиха през далечната 1987 г. с 1:0. Нашата прогноза е, че днес двата отбора за трети път ще завършат наравно помежду си.

Прогноза: Швеция – Италия 1:1