България – Саудитска Арабия, контролна среща, Лисабон, начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

България: Пламен Илиев, Михаил Александров, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Костадинов, Александър Тонев, Симеон Славчев, Георги Миланов, Ивелин Попов, Андрей Гълъбинов
Селекционер: Петър Хубчев

Саудитска Арабия: Ал Оваис, Ос. Хавсави, Ал Шахрани, Ом. Хавсави, М. Хавсави, Ал Бурик, Ал Хаибра, Ал Шехри, Ал Давсари, Отаиф, Ал Казаа
Селекционер: Едгардо Бауса

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

България и Саудитска Арабия излизат в контролна среща в Лисабон, която се явява като част на съперника ни от подготовката му за участие на световното първенство в Русия догодина.

Това ще бъде първи приятелски мач за Петър Хубчев, начело на "лъвовете", след като до момента той е водил представителния тим само в квалификациите за Мондиала. Преди дни бронзовият медалист от САЩ’94 разкри, че е преподписал своя договор за две години и сега ще търси първа победа начело на България извън София.

Под негово ръководство на стадион "Васил Левси" победихме Беларус (1:0), Холандия (2:0) и Швеция (3:2) и загубихме от големия фаворит Франция с 0:1 в цикъла по пътя към шампионата на планетата. Визитите обаче изиграха лоша шега на "трикольорите", където спечелихме едва една точка под ръководството на Хубчев – 1:1 с Люксембург. В останалите случаи загубихме – 1:4 в дебюта му срещу Франция в Париж, 0:3 от Швеция, 1:2 от Беларус и 1:3 от Холандия.

Самият Хубчев обяви, че всичко започва от нулата точно в контролата срещу Саудитска Арабия. Той постави за цел класиране на Евро 2020 и граденето започва  от днес. За последно България игра срещу този съперник през 2010 г., когато се наложихме с 2:0 в Истанбул, отново в контрола, със селекционер Лотар Матеус. Головете вкараха Димитър Рангелов (39) и Валери Домовчийски (45). Иначе това ще е трети мач между двата отбора, като първият отново е проверка – загуба за България с 0:1 през 1996 г. в Рияд.

Нашата прогноза е, че днес няма да има голове.

Прогноза: България – Саудитска Арабия 0:0