Ливърпул - Саутхямптън, среща от 1-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 15:30 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Джонсън, Ловрен, Шкъртел, Енрике, Манкуийо, Туре, Сако, Фланаган

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Алън, Коутиньо, Стърлинг, Лукас, Джан, Ибе, Маркович

Нападатели: Стъридж, Ламбърт

Контузени: Лалана
Под въпрос: Агер, Маркович, Фланаган

Прогноза на Gol.bg:
Ливърпул ще има перфектна възможност да започне сезона с победа за самочувствие. Отборът ще се изправи срещу обновения тим на Саутхямптън, който разпродаде почти всичките си звезди през летния трансферен прозорец, а на всичкото отгоре има и нов мениджър в лицето на Роналд Куман.

Днешният мач със сигурност ще бъде по-специален за Деян Ловрен и Рики Ламбърт, които ще се изправят срещу бившия си отбор, където играха до миналия сезон. Адам Лалана също премина на "Анфийлд" от състава на "Светците", но той не попадна в групата за мача, заради травма.

Именно той е единственият твърд отсъстващ в състава на домакините, докато Агер, Маркович и Фланаган са до последно под въпрос, но има сериозна вероятност последните двама да пропуснат днешната среща. Последното ново попълнение Морено пък по всяка вероятност ще изчака до другия мач за дебюта си.

Гостите от своя страна ще бъдат без контузения Родригес, но пък Лонг, Форстър, Тадич и Бертранд днес мога да направят своите официални дебюти за отбора.

От последните шест мача между двата отбора може да се съди спокойно, че "Светците" са неудобен противник за "Червените".

Двата тима са си разменили по 3 победи в тези срещи. Междувременно пък по всяка вероятност мениджърът на домакините Брендън Роджърс ще пусне в титулярния състав три от новите попълнения в лицата на Манкуийо, Ловрен и Джан, а освен това ще бъде интересно да се види как отборът ще се справя в предни позиции без бившия си голмайстор Луис Суарес, който бе продаден на Барселона.

Нашата прогноза за този мач е успех с два гола за домакините.

Резултат: Ливърпул - Саутхямптън 2:0