АПОЕЛ Никозия – Реал Мадрид, мач от Група Н на Шампионската лига, стадион „ГСП“, 21:45 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Касия, Моха

Защитници: Карвахал, Вайехо, Варан, Начо, Марсело, Ернандес, Хакими

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Йоренте, Асенсио, Иско, Себайос

Нападатели: Роналдо, Бензема, Васкес, Майорал

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан готви играчите си за гостуването на АПОЕЛ като за второто дерби за седмицата. „Лос Бланкос“ завършиха 0:0 в гостуването на Атлетико Мадрид в неделя и така тимът на Зидан остана на 10 точки от лидера в първенството Барселона.

„Искаме да покажем същата решителност и мотивация, както срещу Атлетико. На една крачка сме от осминафиналите и трябва да вземем трите точки. Знаем, че няма да е лесен мач, защото те са клуб, който се представя много добре в Шампионската лига. Те заслужават да са в този турнир и го показаха с играта си на „Бернабеу“. Ще бъде тежък мач, но ние сме подготвени“, каза Зидан.

Реал имаше трудни моменти в последните седмици, когато записа загуби от Тотнъм и Жирона. Успех довечера все пак ще гарантира участие във фазата на елиминациите за 15-ти пореден сезон.

Равенство на стадион „ГСП“  довечера също ще е достатъчно на Реал, ако Борусия Дортмунд не успее да победи вече класиралия се напред отбор на Тотнъм.

От началото на сезона Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл са подложени на критики заради това, че имат общо 4 гола в Ла Лига. Роналдо все пак е доста по-полезен в Шампионската лига, където има 6 гола в 4 мача. Вратарят на Реал Кейлор Навас отново ще бъде извън сметките, аут е и Серхио Рамос, който завърши дербито с Атлетико със счупен мач.

Кипърците са наясно с класата на Реал и треньорът на тима Йоргос Донис заяви, че трябва да бъдат реалисти. „Трябва да сме много концентриране, уважаваме ги, но не трябва да се страхуваме от тях. В такива мачове е нужен кураж. Това е последният ни мач от Шампионската лига у дома, така че трябва да се представим на нужното ниво, за да зарадваме феновете си. Трябва да бъдем реалисти, но ще се борим, както срещу Борусия и Тотнъм“, каза Донис.

Резултат: 0:2