Ювентус – Барселона, финал в Шампионска лига, Олимпийски стадион в Берлин, начало: 21:45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Погба, Пепе, Маркизио, Падоин, Пирло, Видал, Стураро, Перейра

Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Йоренте, Матри

Групата на Барселона за мача:

Вратари: Тер Стеген, Браво, Масип

Защитници: Пике, Матийо, Вермаелен, Алвеш, Алба, Монтоя, Бартра, Адриано, Дъглас

Халфове: Масчерано, Бускетс, Сампер, Ракитич, Шави, Иниеста, Сержи Роберто, Рафиня Алкантара

Нападатели: Меси, Неймар, Суарес, Педро, Мунир, Сандро

Прогноза на Gol.bg:

Мачът на сезона и за двата отбора. Един от тях ще постигне исторически требъл, след като на домашната сцена Барселона и Юве отвяха конкуренцията. Каталунците имат великолепната възможност за втори път да постигнат това постижение – нещо, което не е правено от нито един клуб в историята на футбола. "Старата госпожа" пък ще се опита да стане вторият италиански тим с требъл след Интер на Жозе Моуриньо.

Но със сигурност това няма да е в главите на играчите. Главната им цел ще е победата в Берлин, а за рекорди и трофеи ще мислят след това.

Голямото предизвикателство пред Юве ще бъде да спре атомното нападение на испанския колос. От началото на сезона Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар имат внушителните 120 гола във всички турнири. И като прибавим отсъствието на Джорджо Киелини, за "бианконерите" може да стане страшно. Неговото място в сърцето на отбраната ще заеме Андреа Бардзали, който също имаше здравословни проблеми, но успя да се възстанови.

От своя страна Луис Енрике може да разчита на всичките си футболисти. Медиите в Испания пък нарекоха Меси "Краля на финалите". Четирикратният носител на Златната топка има два гола в два решаващи мача и довечера може да се превърне в първия футболист в историята на Шампионска лига, който има три гола на три различни финала.

"Черно-белите" са на коренно противоположния полюс. Те загубиха последните си два финала – от Реал Мадрид и Милан, а освен това са с най-ниския процент успеваемост в директния двубой за титлата. Ювентус има едва два триумфа и цели пет загуби. С толкова поражения на финали са още Бенфика и Байерн Мюнхен, което означава, че ако Барса спечели в Берлин, "старата госпожа" ще се превърне в карък №1 на надпреварата.

Нашата прогноза е, че това ще стане, въпреки че Юве е компактен и здрав физически отбор, срещу какъвто каталунците не са се изправяли. Но геният на Меси ще се окаже решаващ за крайния победител в сблъсъка.

Прогноза: Ювентус – Барселона 1:3

Прочетете тук сблъсъка между редакторите на Gol.bg - Веселин Коларов и Друми Георгиев: Кой ще спечели Шампионска лига.