Байерн Мюнхен - Хановер, среща от седмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", събота, 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке, Рейна

Защитници: Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Гьотце, Робен, Алонсо, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Писаро, Мюлер

Контузени: Швайнщайгер, Мартинес, Рибери, Бадщубер

Извън групата: Тиаго


Прогноза на Gol.bg:

Шампионът на Германия започна сезона леко колебливо, но все пак се движи в график, изкачвайки се на върха в класирането и постигайки две важни, макар и постни победи в Шампионската лига.

Проблемът пред баварците е трудността им да бележат попадения от многобройните ситуации, които създават. Дори капитанът Филип Лам направи коментар, че иска да вижда повече голове от колегите си в предни позиции.

Трябва обаче да се отбележи, че Байерн демонстрира солидна защита - тимът няма допуснат гол в последните си четири мача за първенство, както и в ШЛ. Въпреки това, почти всеки от централните бранители прави груби грешки, които към момента не са наказвани от противниковите нападатели.

Байерн има най-силното нападение в Бундеслигата, но до този момент нито веднъж най-силният в нападение отбор не е вкарвал едва 11 гола след първите шест кръг. Светлият лъч се казва Марио Гьотце, който има четири попадения на сметката си, което прави по гол на всеки 89 минути.

Хановер е спечелил само веднъж при 25-те си визити в Мюнхен за първенство. Северняците започнаха сезона отлично, но в последните три мача паднаха два пъти. За отбелязване е, че гостите са получили всичките голове във вратата си след почивката. Дали ще удържат поне до почивката и срещу Байерн?..

Статистиката подсказва: защитникът на Хановер Кристиан Пандер трябва да бъде на терена, защото има позитивен баланс срещу Байерн: пет победи, две равенства и три загуби. В същото време бързоногият Ариен Робен може да се похвали с четири гола и четири асистенции в шест мача срещу този противник.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Хановер  3:0