Интер - Порденоне, мач от осминафиналите на Купата на Италия, стадион “Сан Сиро”, 22:00 часа българско време.

Вероятни състави

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Шкриниар, Миранда, Сaнтон, Вечино, Валеро, Кандрева, Брозович, Перишич, Икарди 

Парденоне: Перили, Нундзела, Басоли, Стефани, Формикони, Лули, Бурай, Мисурака, Беретони, Маца, Манаги

 

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Интер Лучано Спалети призова играчите си да подходят към двубоят срещу тима от Серия С отговорно. Порденоне се класира до тази фаза след победа с 2:1 над Каляри и Спалети вижда заплаха. 

“Порденоне представлява сериозна заплаха. Те имат солиден клуб и техният треньор Леонардо Колучи работи прекрасно. Отборът знае как да играе футбол и видяхме това много ясно срещу Каляри. Всички знаем колко добър отбор е Каляри, така че ни предстои сериозен мач”, каза Спалети. 

“Нерадзурите” влизат в мача след равенство 0:0 срещу Ювентус като гост, но благодарение на нулевото реми между Наполи и Фиорентина остават на върха в класирането в Серия А. 

“Играчите заслужават много похвали. Показаха страхотен респект и професионализъм. Все още имаме работа да вършим, защото не сме достигнали до пълния си потенциал. Това е голямата ни мотивация, защото знаем какво можем”, каза още треньорът на Интер. 

В същото време Порденоне е на пета позиция в Група В на Серия С зад Падуа, Самбенедетесе, Ренате и ФералпиСало. В предишните си мачове в турнира те отстраниха Мателика с 2:0, Венеция с 2:1 и Лече с 3:2. 

Централният нападател на тима Симоне Манаги има 4 гола в 12 мача този сезон. Крилото Мигел Маца също се разписа 4 пъти от началото на сезона. 

Големите въпросителни пред Лучано Спалети са свързани с контузията на Давиде Сантон. Вариантите са Далберт или Юто Нагатомо.

Резултат: 3:0