Майнц - Борусия Дортмунд, двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Събота, Стадион "Кофейс Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Сократис, Пишчек, Фридрих, Гроскройц, Кирх, Дурм, Гюнтер

Халфове: Кел, Бендер, Шахин, Блашчиковски, Мхитарян, Хофман, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Хумелс, Шмелцер

 

Прогноза на Gol.bg:

За първи път от септември 2011 година Борусия допусна две поредни загуби в първенството, а утре предстои гостуване на един от намиращите се в най-добра форма напоследък отбори - този на Майнц.

Интересното е, че преди две години Дортмунд победи именно Майнц с 2:1 след двете поредни поражения в Бундеслигата, като тогава Лукаш Пишчек вкара победния гол в 90-тата минута. Бекът вече е част от групата на своите, след като близо половин година бе в лазарета заради операция в бедрото.

За първи път този сезон "жълто-черните" започват даден кръг като едва трети в таблицата. Момчетата на Юрген Клоп играят трудно след мач от Шампионската лига, губейки точки в първенството в три от четири случая.

В същото време Майнц постигна победи "на нула" в последните си два мача у дома. тимът на Томас Тухел все още търси три поредни домакински победи през тази година.

Наставникът на гостите Юрген Клоп работеше за Майнц в продължение на цели 18 години - 11 като футболист (1990-2001) и още седем като треньор (2001-2008). При всичките 14 мача между тези съперници "Клопо" е бил на пейката - шест пъти като треньор на Майнц и осем пъти като треньор на Борусия.

Утрешните съперници са сред физически най-издръжливите в първенството. Борусия е втори по изминато разстояние (118.5 км средно на мач) след Фрайбург, а Майнц е пети със средно 118.3 км.

Томас Тухел е пред своя мач №150 начело на Майнц, като той е по-успешен от предишния наставник Клоп. Тухел е спечелил средно по 1.4 точки на среща, докато Клоп - средно по 1.1 точки на мач

Гостите продължават да изпитват трудности заради липсата на защитниците Суботич, Хумелс и Шмелцер. Илкай Гюндоган пък ще се завърне едва през пролетта. Офанзивната мощ на Борусия обаче е заплаха за всеки един противник и ние ще заложим на минимален успех на европейския клубен вицешампион.

 

Резултат:  Майнц - Борусия Дортмунд  1:2