Ливърпул - Уест Бромич, среща от 16-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд". 18:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Богдан

Защитници: Шкъртел, Клайн,, Ловрен, Туре, Рандал, Енрике

Полузащитници: Джан, Лалана, Тейшейра, Роситър, Милнър, Хендерсън, Коутиньо, Айб

Нападатели: Ориги, Фирмино, Бентеке

Контузени: Фланаган, Ингс, Гомес, Сако, Стъридж

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са фаворити в днешната среща, но не трябва да се пренебрегва факта, че при Юрген Клоп те играят по-силно при гостуванията си, отколкото при домакинствата. Отборът ще бъде без контузените Фланаган, Ингс, Гомес, Сако и Стъридж, но все пак добрата новина е завръщането на Айб в групата.

Гостите пък ще бъдат без Сесеньон и Фостър, които страдат от травми. "Мърсисайдци" са в доста добра форма, макар че нямат победа от два мача насам. За последните си 5 срещи тимът е записал 3 успеха, реми и загуба, докато гостуващият отбор има на сметката си 1 победа,, 2 ремита и 2 загуби за същия брой срещи.

"Червените" са записали 2 победи, 2 ремита и 1 загуба срещу този противник в последните 5 мача между двата отбора.

Ливърпул обаче като цяло има голямо предимство в директните срещи и от последните си 25 мача срещу Уест Бромич е спечелил цели 19 и е допуснал едва 2 загуби.

Домакините имат нужда от успеха на всяка цена, за да могат да се изкачат отново на 7-ото място в класирането и да се доближат до отборите от топ 4.

При една победа над Уест Бромич тимът на Клоп ще се доближи само на 3 точки от четвъртия в класирането Манчестър Юнайтед. 

Нашата прогноза е успех за домакините с 3:1.

Резултат: Ливърпул - УБА 3:1