Голяма част от звездите на амбициозния Манчестър Сити искат мениджърът на клуба Роберто Манчини да бъде уволнен, гръмна в днешния си брой таблоидът "Сън".

Според последни информации доста от скъпоплатените футболисти на клуба са разочаровани от италианеца и смятат, че той не е правилният човек, с който отборът ще постигне големи успехи.

"Гражданите" тотално разочароваха през уикенда и загубиха по срамен начин визитата си на Уулвърхемптън с 1:2, а в този двубой се забеляза, че има доста сериозно напрежение в отбора.

Доказателство за това е спорът между Емануел Адебайор и Венсан Компани, които се скараха по време на срещата. "Сън" твърди обаче, че това не е била единствената свада между футболисти на Сити.

Изданието отбелязва, че между Яя Туре и Джеймс Милнър също са прехвърчали искри и двамата са се сдърпали след двубоя.

Източник близък до отбора сподели, че футболистите на Сити не изпитват никакъв респект към Манчини и тяхното желание е той да бъде уволнен.

"В отбора е пълна бъркотия и почти няма играч в съблекалнята, който да харесва Манчини. Отборният дух постепенно се разпада и като цяло никой не приема мениджъра на сериозно, въпреки че той понякога се опитва да бъде строг и твърд", отбелязва източникът.

"Звездите на Сити незнаят кой искат да им бъде мениджър, но са сигурни в желанието си сегашният наставник да бъде разкаран от клуба", отбелязва още информаторът.

Друг източник на "Сън" разкри, че голяма част от играчите на "Гражданите" не харесват стила на игра на италианския си наставник.

"Футболистите са тотално объркани от тактиката на Манчини. Например, те не могат да си обяснят защо в мача срещу Уулвс Емануел Адебайор бе заменен с Пабло Сабалета, вместо с Жо. 

Междувременно агентът на Яя Туре - Дмитри Селюк, потвърди, че халфът не е никак доволен от факта, че отборът не притежава нужния маналитет на победител, с който се печелят трофеи.

"Яя смята, че има няколко играчи в отбора, които са от дълго време на "Ийстланд", които смятат, че четвъртото място е голямо постижение за Сити", коментира импресариото.