Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели приема червения си картон срещу Уест Бромич Албиън, но въпреки това ще обжалва автоматичното наказание от три мача, което вече получи.

Младокът се превърна в герой за "Гражданите", след като вкара и двата гола при гостуването на "Дроздовете", но бе изгонен от рефера Лий Пробър в 63-ата минута.

В ситуацията той изрита без топка халфа на домакините Юсуф Мулумбу и получи втори жълт и съответно червен картон.

След мача мениджърът на Сити Роберто Манчини се застъпи за своя футболист и обяви, че клубът ще обжалва червения картон, тъй като според него той е несправедлив.

Самият Балотели обаче приема, че си е заслужил червен картон, но същевременно не е склонен да пропусне цели три мача и би се радвал, ако от дисциплинарната комисия към ФА се смилят над него и го накажат само за един мач.

Със сигурност обаче е ясно, че Супер Марио ще пропусне дербито с Манчестър Юнайтед, което е след два дни, въпреки че от Сити ще обжалват наказанието му.

Ако Балотели и неговият клуб не успеят да смекчат наказанието на футболиста на един мач, то тогава нападателят ще пропусне освен мача с Юнайтед, също и двубоите срещу Бирмингам и Фулъм.

В случай обаче, че обжалването бъде успешно, италианецът би трябвало да бъде на линия за двубоя срещу Бирмингам през уикенда.