На връх рождения ден на Роберто Манчини Манчестър Сити не успя да спечели. Гражданите водеха почти до края на срещу Стоук, но с късен гол Грънчарите стигнаха до 1:1 и отнеха 2 точки от съперника си. Така Сити има 26 точки и е на 4-о място, но вече изостава с 5 от градския съперник Юнайтед. Стоук е 8-и с 20 точки.

Тони Пюлис започна със същите играчи, които победиха в миналия кръг Уест Бромич. Джърмейн Пенант преодоля лека травма и бе на линия. Марио Балотели се завърна за Сити след като наказанието му изтече и партнираше на Карлос Тевес в атака. Майка Ричардс замени в отбраната наказания Пабло Сабалета, Джеймс Милнър се появи на мястото на Яя Туре.

Първото полувреме може би изненадващо, бе изцяло за домакините. В 6-ата минута Пенант се оказа в добра позиция след корнер, обърна се, но стреля над врата. Секунди след това Рори Делап изпълни поредния дълъг тъч и Рикардо Фулър едва не отбеляза след изстел от въздуха. 

В 16-ата минута отново Фулър пропусна още по-добра възможност, когато след комбинация с Кенуйн Джоунс бе изведен в наказателното поле леко вляво от вратата, но диагоналният му удар бе неточен.

Няколко минути по-късно Роберт Хут остана непокрит съвсем близо до голлинията, но стреля над напречната греда. Домакините не спираха да атакуват демонстрирайки, че се намират в отлична форма.

Рикардо Фулър стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Джо Харт. Гражданите по-рядко поглеждаха към вратата на противника и не създадоха чисто положение. В края на полувремето Тевес едва не пресече едно подаване към вратаря Бегович, но Грънчарите оцеляха.

След паузата Тунджай се появи на мястото на Пенант, а в 51-ата минута Давид Силва стреля неточно за гостите, след като проби отляво. Малко след това и Балотели опита удар, който бе неточен. Гостите се активизираха след паузата и Милнър бе поредният, който би извън наказателното поле, но право в ръцете на Бегович.

Стоук обаче не се отказа и нямаше късмет да поведе в 78-ата минута, когато след корнер топката се отби от тялото на Кенуйн Джоунс и се насочи към вратата, където обаче бе избита от Джеймс Милнър. Повторенията не показаха съвсем категорично, че топката не е минала голлинията с пълния си обем, но гол не бе зачетен.

И след като Сити оцеля при тази ситуация, в 81-ата минута поведе. Майка Ричардс се включи в една атака, залъга с тяло и пропусна отправената към него топка, след което се обърна и с удар по диагонала даде аванс на Гражданите.

Но Стоук показа характер. В добавеното време Кенуйн Джоунс свали топката към Тунджай, той отлично пуска топката зад себе си с пета, извеждайки по този начин Матю Етерингтън, който с диагонален удар преодоля Харт и донесе заслужената точка за домакините.