Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини даде своето становище относно желанието на Карлос Тевес да напусне клуба.

Преди няколко дни аржентинецът поиска от ръководството на "Гражданите" да бъде поставен в трансферната листа, но въпреки неговото желание италианецът няма никакво намерение да го продава, тъй като смята, че той е много важен футболист за отбора.

"С Карлос не успяхме да се засечем, тъй като той беше в Испания, но със сигурност ще се срещнем с него в петък, не по-рано. Тогава ще говорим", заяви Манчини.

"Моето мнение е, че ние започнахме един много важен сезон и Карлитос безспорно е много важен футболист за нас, така че смятам, че трябва да остане", добави италианецът.

Бившият треньор на Интер смята, че аржентинският национал не е толкова недоволен от престоя си на "Ийстланд" и вярва, че може да го убеди да остане в отбора и да бъде част от историята му.

"Аз лично мисля, че той ще остане при нас, но преди това трябва да говоря с него. Естествено, че съм оптимист, че Карлос ще продължи да играе в Сити", отсече Роберто.

"Това е моето желание - той има добър договор с отбора и искам да продължи да бъде част от него и да бележи много голове, както го правеше досега", не пропусна да отбележи бившият наставник на Интер.

Той уточни, че е много важно да се разбере със своя подопечен, тъй като отборът има много важни мачове през този месец и всичко трябва да се изясни.

"Разговорът между нас ще бъде личен, предстоят ни много важни мачове през този месец и е от голямо значение да проведа разговор с Тевес"

"Мисля, че мога да променя мнението му, безспорно той е много важен играч за отбора, все пак вкара 10 гола до този момент и е едноличен голмайстор на Сити"

Днес "Гражданите" гостуват на италианския гранд Ювентус в двубой от Група "А" на Лига Европа. Тимът вече се е класирал за следващата фаза на турнира, но все още не си е осигурил първото място в групата.

Разликата между лидера Сити и втория Лех е само 2 точки. Днес поляците гостуват на Залцбург.