Манчестър Сити спечели първата си титла от 44 години насам след невероятна драма.

"Гражданите" победиха с много мъка у дома КПР с 3:2 и по този начин отборът стана новия шампион на Англия. Драмата бе пълна и до 91-ата минута Сити падаше с 1:2 в резултата, но в рамките на две минути обърна и стигна до успеха.
 
Пабло Сабалета откри резултата с попадение в 39-ата минута, което бе негово първо за този сезон.

Гостите обаче изравниха в 48-ата минута с гол на Джибрил Сисе, който падна след безумна грешка на Джолеън Лескът.

В 55-ата минута Джоуи Бартън получи червен картон, при това директен, заради удар без топка срещу Карлос Тевес.

Това обаче не спря гостите и те стигнаха до втори гол, който бе дело на Джейми Маки в 66-ата минута. В 92-ата Един Джеко вкара за 2:2, а минута по-късно Агуеро вкара победния гол за Сити.

След този мач Сити финишира на 1-ото място в класирането с 89 точки, докато Юнайтед завърши на втората позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.

КПР пък постигна целта си и се спаси от изпадане, тъй като Болтън не успя да стигне до успех срещу Стоук


Срещата започна изключително добре за Манчестър Сити и домакините натиснаха своя противник още от първата секунда на мача.

В 3-ата минута Агуеро взаимодейства с Карлос Тевес, но с общи усилия защитата на гостите се справи с аржентинеца и изчисти топката в корнер.

Само три минути по-късно героят от мача срещу Нюкасъл Яя Туре отправи много неточен удар от 15-ина метра, но топката премина встрани вратата.

Добрата игра на Сити през следващите минути продължи, но до чисти голови положения така и не се стигаше.

В 15-ата минута стражът на гостите Кени не успя да улови добре топката и Тевес можеше да се възползва, но вратарят поправи грешката си.

Седем минути по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на КПР, но Кун Агуеро не успя да отправи удар.

В 25-ата минута гостите получиха страхотна възможност за гол, след като получиха фаул от добра позиция. Сисе отправи силен удар, но Харт спаси.

Кун Агуеро бе на път да реализира няколко минути по-късно. Насри отклони една топка към аржентинеца, но последният не успя да отправи хубав удар.

В 30-ата минута пред наказателното поле на КПР за пореден път се стигна до меле, но Агуеро и Силва не успяха да отправят удари.

След няколко минути Агуеро отправи остро, но твърде силно центриране. Нямаше обаче кой да засече топката.

В 39-ата минута най-после натискът на Сити даде резултат и Пабло Сабалета вкара попадение, с което домакините стигнаха до аванс.

Аржентинецът получи хитър пас от Яя Туре и отправи много мощен удар от малък ъгъл. При удара му Кени не се намеси добре и топката премина зад голлинията.

В 42-ата минута Агуеро стреля от дистанция в опитите си да удвои резултата, но Кени спаси.

Секунди след това Яя Туре бе заменен от Найджъл де Йонг. Африканецът се контузи и не успя да продължи мача, въпреки че игра с травма около 15-20 минути.

Второто полувреме започна силно за Сити и в 47-ата минута Самир Насри стреля директно от фаул, но топката мина високо над вратата.

В 48-ата минута обаче КПР стигна до изравнително попадение. Джолеън Лескът направи ужасна грешка и е виновник за това попадение.

Бранителят не знаеше, че Джибрил Сисе е точно зад него и с глава се опита да върне топката в задни позиции. Сисе обаче овладя кълбото и оставен сам срещу Харт реализира без проблеми, за да изравни.

В 51-ата минута Тевес пробва слаб удар от близка дистанция, но без успех.

Последва мощен натиск на Сити и първо Клинт Хил бе на косъм да си вкара автогол, а след това Агуеро от 2-3 метра не успя да довкара една топка във вратата на Кени.

В 55-ата минута страстите на терена се разгорещиха, тъй като Джоуи Бартън удари без топка Карлос Тевес и аржентинецът падна в близост до наказателното поле. Халфът на лондончани получи червен картон.

Халфът буквално полудя и пред очите на всички изрита и Кун Агуеро, след което едва бе изведен от терена.

При фаула Тевес стреля, топката се ударив тялото на Сисе, но след това Кени спаси.

В 61-ата минута Пади Кени направи невероятни спасявания и се превърна в герой за КПР, след като от един метър улови удар на Агуеро.

Драмата стана жестока. В 66-ата минута Джейми Маки засече с глава великолепно центриране на Арман Траоре и гостите сензационно поведоха в резултата с 2:1. Лондончани намериха характер да стигнат до преднина, въпреки идиотската постъпка и червения картон на Джоуи Бартън.

Минути по-късно Тевес бе ударен с лакът от противников футболист, което можеше да означава втори червен картон за гостите. Реферът обаче не видя ситуацията.

Роберто Манчини извади Гарет Бари и пусна на неговото място намиращия се в безумно слаба форма Един Джеко с надеждата, че босненецът може да обърне мача. Това стана в 68-ата минута.

В 71-ата минута Пабло Сабалета можеше да вкара, но ударът му бе неточен, а секунди по-късно Тевес нацели гредата.

Натискът на Сити продължи и в 73-ата минута Джеко можеше да засече удар на негов съотборник, с който можеше да изравни.

Играчите в "Небесно-синьо" изглеждаха шокирани от случващото се. В 75-ата минута Манчини пусна в игра Марио Балотели на мястото на Тевес, който не направи добър мач.

Мениджърът на гостите Марк Хюз изненадващо не направи дефанзивна смяна и вместо това замени Боби Замора с друг нападател - Джей Ботройд.

Отчаянието накара Найджъл де Йонг да пробва удар от 25 метра, който обаче рикошира в стената. В 78-ата минута Кун Агуеро успя да подаде пред малкия пеналт, но Джеко бе спрян от Клинт Хил и изчисти топката.

В 80-ата минута Марио Балотели можеше да изравни, но ударът му бе спасен от Кени.

И докато футболистите на Роберто Манчини се опитваха да обърнат нещата в своя полза, привържениците на "Гражданите" плачеха от трибуните.

Интересно е да се отбележи, че до 81-ата минута съотношението във владеенето на топката бе 80% за Сити и едва 20 за КПР.

В следващите минути не се стигна до нищо интересно, но КПР се опитваше да атакува своя противник в заключителните моменти от мача.

В 90-ата минута Балотели стреля много силно от няколко метра, но топката бе изчистена в корнер.

В 91-ата минута Пади Кени направи невероятно спасяване след удар с глава на Марио Балотели и от един метър улови кълбото.

Секунди след това обаче Сити изравни чрез Един Джеко, който вкара с глава от корнер.

В 94-ата минута немислимото стана факт и Кун Агуеро направи пълен обрат в мача, с което Сити спечели титлата.

Аржентинецът реализира победното попадение и изведе Сити до първата титла на клуба от 44 години насам.

Нападателят стреля от наказателното поле и реализира, като в ситуацията Тайе Тайво бе близо да спре удара му с хубав шпагат, но не успя.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - КПР 3:2
1:0 Сабалета 39'
1:1 Сисе 48'
1:2 Маки 66'
2:2 Джеко 91'
3:2 Агуеро 93'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Компани, Лескът, Клиши, Сабалета, Насри, Бари (69 - Джеко), Силва, Яя Туре (42 - Де Йонг), Тевес (75 - Балотели), Агуеро

КПР: Кени, Тайво, Фърдинанд, Онуоха, Хил, Райт-Филипс, Бартън, Дери, Замора (75 - Ботройд), Сисе (59 - Траоре), Маки