Английският шампион Манчестър Сити много сензационно отпадна в 3-ия кръг на турнира за купата на лигата, след като загуби от Астън Вила с 2:4 след продължения на своя "Етихад Стейдиъм". Срещата в редовното време завърши при равенство 2:2.

Мениджърът на домакините Роберто Манчини даде възможност на Разак, Суарес, Коло Туре и Настасич да излязат като титуляри, а нападението на тима бе водено от Марио Балотели и Карлос Тевес.

Сити на два пъти повеждаше в резултата, в редовното време, като попаденията на домакините паднаха в 27-ата и 64-ата минута, и бяха дело на Балотели и Коларов.

Гостите изравниха чрез автогол на Бари в 59-ата минута и попадение на Агбонлахор в 70-ата минута.

До края на редовното време нямаше повече попадения и в крайна сметка се стигна до продължения. В 96-ата минута гостите сътвориха сензационен обрат и поведоха с 3:2 в резултата след попадение на Шарл НЗогбия. В 113-ата минута Агбонлахор довърши "Гражданите" и оформи крайното 4:2 за гостите.



Kaто цяло самата среща започна по-добре за домакините, които създадоха няколко опасни атаки през първите минути.

Гостите също се представяха на много добро ниво. Резултатът от това не закъсня и Балотели се възползва от хубав пас от Джеймс Милнър в наказателното поле в 27-ата минута. Той успя да овладее подаването на своя съотборник, а след това технично преодоля Гивън, за да реализира.

До края на първото полувреме срещата не се стигна до повече попадения, но като цяло през цялата част Вила имаше също интересни ситуации пред себе си.

Кристиан Бентеке записа в актива си четири опасни удара през първата част, но за късмет на домакините от тях не се стигна до попадения.

Ел Ахмади също имаше възможност дяа реализира, но пропусна да изравни резултата и да върне отбора си в играта.

В крайна сметка първата част завърши при минимален аванс за домакинския тим. Второто полувреме започна кошмарно за Сити и в 59-ата минута след центриране на Вейман, Бари си вкара доста нелеп автогол и изравни резултата. След това обаче Сити отново поведе, при това пет минути по-късно.

Александър Коларов бе точен след с удар от фаул.

Бирмингамци от своя страна продължаваха да гонят своето и в 70-ата минута Агбонлахор също се разписа, за да направи резултата 2:2.

В минутите до самия край нямаше повече голове и резултатът се запази при хикс. Удар на Карлос Тевес пък срещна гредата преди края на редовното време.

В продълженията бирмингамци бяха по-активни и в 96-ата минута излязоха напред в резултата. Този път автор на попадението бе НЗогбия. В ситуацията се стигна до бърза контра и удар на Шарл.

Крайното 2:4 бе оформено от Абгонлахор, който направи хубав самостоятелен пробив и със силен удар с левия крак бе точен.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АСТЪН ВИЛА 2:4 след продължения
1:0 Балотели 27'
1:1 Бари 59' аг.
2:1 Коларов 64'
2:2 Агбонлахор 70'
2:3 НЗогбия 96'
2:4 Aгбонлахор 113'

МАН СИТИ: Пантилимон, К. Туре, Лескът (74 - Джеко), Коларов, Настасич, Бари, Милнър, Суарес (61 - Синклеър), Разак (105 - Елан), Тевес, Балотели

АСТЪН ВИЛА: Гивън, Влаар, Бенет (86 - Личай), Лоутън, Кларк, Ел Ахмади (72 - Хърд), НЗогбия, Делф, Агбонлахор, Бентеке, Вейман (66 - Албрайтън)