Дебютът на Мартин Демикелис за Манчестър Сити ще трябва да почака още доста време, след като защитникът е получил контузия на тренировка. Информацията е на „Скай Спортс“ и не е потвърдена официално.

Става въпрос за травма в коляното, а според прогнозите той ще се възстановява около 6 седмици, така че ще може да играе, ако всичко е наред, едва в края на октомври. Добрата новина е, че все пак не се налага операция.

Това е доста неприятноза мениджъра Мануел Пелегрини, който привлече аржентинеца за 5 милиона евро с надежда да подсили отбраната предвид проблемите на Венсан Компани и Майка Ричардс.

Белгиецът лекува контузия в слабините и ще е аут още поне 2 седмици, а неговият съотборник не е в добро състояние. Матия Настасич пък едва наскоро преодоля своите здравословни проблеми.

Демикелис не записа нито една среща за Атлекико Мадрид, с който подписа през юли като свободен агент. Испанците не пропуснаха да вземат добри пари за него от продажбата му и сега се оказа, че са направили отлична сделка.