Манчестър Сити направи решителна крачка в амбицията си за първи път да преодолее груповата фаза на Шампионската лига, след като тази вечер се наложи с 2:1 при гостуването си на ЦСКА Москва.
 
Домакините откриха резултата с гол на Зоран Тошич в 32-ата минута. Само в рамките на 8 минути обаче - между 34-ата и 42-ата, Манчестър Сити осъществи пълен обрат, благодарение на попаденията на Серхио Агуеро.

Сити имаше предимство и през второто полувреме, но "гражданите" трябваше да потреперят доста за победата си, след като Кейсуке Хонда направи невероятен пропуск в добавеното от съдията време.

С успеха днес "гражданите" събраха общо 6 точки в своята група и се изравниха с Байерн, който обаче най-вероятно ще се откъсне отново предвид това, че играе с аутсайдера Виктория Пилзен. ЦСКА пък остава на трето място с 3 точки.

Дебют като титуляр за ЦСКА направи българският национал Георги Миланов, който се задържа на терена през всичките 90 минути.

 

 



Още в началните минути на мача пред Агуеро се откри добра възможност за гол, но ударът му с глава мина на около метър и половина от вратата.

Следващата по-сериозна опасност - в 13-ата минута, отново беше в полза на Сити и отново Агуеро беше оставен непокрит в наказателното поле. Аржентинецът обаче не успя да се възползва от добрия пас на Пабло Сабалета и ударът му със странична ножица бе доста несполучлив.

ЦСКА разчиташе на грешки на съперника, но така и не успяваше да стигне до сериозен удар към вратата. В 32-ата минута московските "армейци" обаче се възползваха още от първия си по-добър шанс. Вратарят Игор Акинфеев изрита топката дълбоко в половината на Сити, там Хонда надскочи Хави Гарсия и изведе по прекрасен начин Зоран Тошич, който, останал сам срещу Харт, действа хладнокръвно и прехвърли елегантно стража на гостите.

Радостта на домакините обаче бе много кратка. Само 120 секунди по-късно Серхио Агуеро изравни резултата. Давид Силва се възползва от добър извеждащ пас от дълбочина, напредна отляво и центрира по земя, а Агуеро, след като бе изпуснат от Игнашевич, овладя топката и реализира спокойно останал с очи в очи с Акинфеев.

В самия край на полувремето обратът стана пълен, след като Алваро Негредо направи страхотен пробив отдясно и центрира към Агуеро, който засече с глава и огорчи ЦСКА за втори път.

В началото на втората част Негредо вкара трети гол, но той бе отменен, защото нападателят си помогна с ръка при отбелязването му. 60 секунди по-късно  Сейду Думбия се строполи в наказателното поле, искайки дузпа, но съдията остана безмълвен. На повторенията се видя, че Настасич го задържа леко с ръка.

В 53-ата минута пред Думбия се откри нова възможност но ударът му с глава от близо разстояние не бе добре насочен.

След малко повече от час игра Сити отново имаше шанс да реши нещата в своя полза. Първо Коларов центрира добре отляво, Агуеро се размина с топката и тя попадна в краката на Давид Силва, който от точката за изпълнение на дузпа стреля много несериозно и слабо.

В 80-ата минута Ахмед Муса отбеляза гол от границата на наказателното поле, но реферът вече бе надул свирката за нарушение срещу Яя Туре. 5 минути по-късно Думбия направи добър пробив и отправи диагонален удар от 15 метра, който обаче бе слаб и Джо Харт улови топката без проблеми.

За Сити пък Един Джеко направи два сериозни пропуска от малкото наказателно поле. Буквално в последната минута на мача Хонда можеше да донесе точката на ЦСКА, но от непосредствено близост стреля право в Джо Харт и направи стража на гостите герой.

ЦСКА МОСКВА - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2

1:0 Тошич 32`
1:1 Агуеро 34`
1:2 Агуеро 42`

ЦСКА: Акинфеев, Шеников, Игнашевич, В. Березуцкий (6 - А. Березуцкий), Набабкин, Миланов, Вернблоом, Цубер (49 - Муса), Хонда, Тошич, Думбия

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Настасич, Коларов, Туре, Фернандиньо, Гарсия, Негредо (72 - Джеко), Силва, Навас, Агуеро (89 - Клиши)